Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Skupina mužů měla připravit stát o více než 11 milionů korun díky falešným obchodům

Čtyři muži měli podle policie vytvořit síť firem a předstíraných obchodů s cílem krátit daně. Díky systému, který provozovali v letech 2018 a 2019, způsobili státu škodu za více než 11 milionů korun.

Skupina vytvořila podvodný řetězec firem. Muži založili v Praze a Táboře účelové obchodní řetězce, uvedla policie. „Jejich prostřednictvím uskutečňovali  převážně předstírané obchody za účelem zkrátit DPH. Takto pravděpodobně „podnikali“ od června roku 2018 do února roku 2019,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzer.

„Čtveřice měla také rozdělené úkoly, muž označovaný jako „K“ byl jediným jednatelem a majitelem nastrčených společností. Další muž typoval kdy a s jakým subjektem se bude „obchodovat“. Další ze skupiny zajišťoval nové obchodní partnery, další vedl a sestavoval účetnictví. Společně tak pospaným jednáním způsobili škodu českému státu ve výši více jak 11 milionů korun,“ shrnul Matzner. Bližší podrobnosti policie nesdělila.

Jihočeští kriminalisté, kteří se specializují na závažné hospodářské či bankovní podvody, teď čtveřici vyšetřují. „V minulých dnech muže z Českobudějovicka a Strakonicka obvinili ze zvlášť závažných zločinů zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, spáchaného formou spolupachatelství,“ dodal mluvčí. Všem hrozí trest odnětí svobody až na 10 let. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, obvinění, podnikání, obchod, firma, Praha, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina mužů měla připravit stát o více než 11 milionů korun díky falešným obchodům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.