Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při požáru stodoly vznikla škoda dva miliony korun. Majitel objektu se popálil

Škodu ve výši dvou milionů korun způsobil požár stavení, který likvidovali hasiči včera v Němějicích na Písecku. Požár se kromě stodoly rozšířil na obytnou část domu. Na místě museli zasahovat také záchranáři, kteří ošetřili zraněného majitele objektu. Příčina požáru je v šetření.

Požár byl na tísňovou linku nahlášen krátce před půl třetí odpoledne. Do Němějic na Písecku byli vysláni jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči. „Událost byla nahlášena jako požár dílny s uloženými akučlánky do vrtaček. Když k požáru přijely první jednotky, hořela dílna, která stavebně navazovala na obytnou část stavení, v plném rozsahu. A požár se dál rychle šířil střechou právě nad bytovou část,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hasiči ihned začali s hasebními pracemi, před čtvrtou hodinou odpoledne se podařilo dostat požár pod kontrolu. „Následovaly likvidační práce, kdy bylo nutné veškeré konstrukce střechy, jež se propadla do obytné části, rozebrat a dohasit,“ popsala Matějů. Kromě hasičů museli na místě zasahovat také záchranáři. Majitel objektu se totiž při snaze o uhašení popálil a nadýchal kouře. Po ošetření byl převezen do nemocnice. 

Úplnou likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu až kolem osmé hodiny večer. Na místě zůstalo jen několik jednotek hasičů, které místo hlídaly. Přesná příčina požáru je v šetření.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, požár, hasiči, okres Písek, stodola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru stodoly vznikla škoda dva miliony korun. Majitel objektu se popálil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.