Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Masivní únik plynu po nehodě na Zavadilce. Hasiči evakuovali 20 lidí

Vážné důsledky měla včerejší dopravní nehoda na Zavadilce v Českých Budějovicích. Po nehodě osobního auta začalo z plynové kapličky do ovzduší unikat velké množství plynu. Hasiči proto museli kromě vyproštění zaklíněného řidiče také evakuovat zhruba 20 lidí.

Nehoda se stala před desátou hodinou večer na Zavadilce v Českých Budějovicích. Řidič osobního auta Volkswagen Caddy narazil do plynové kapličky a zůstal v autě zaklíněný. Na místo byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému.

„Hasiči okamžitě zahájili vyprošťování, zároveň provizorně uzavřeli plyn v nabourané kapličce. Řidiče během několika minut předávali zdravotníkům,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Během vyprošťování ale hasiči zjistili, že do ovzduší uniká velké množství plynu. Policie proto ihned uzavřela přilehlou oblast a hasiči evakuovali čtyři osoby, které bydlely v rodinném domě nedaleko místa nehody.

Masivní únik plynu se nepodařilo zastavit ani přivolanému pracovníkovi plynárenské společnosti, a proto musel být zastaven přívod plynu do několika rodinných domů. Později musel být zastaven také přívod elektřiny.

Na místo byl povolán evakuační autobus hasičů, který zajistil všem evakuovaným zázemí. Celkem muselo oblast zásahu opustit 20 lidí, z toho pět dětí. Na místo dorazil také primátor města, který zajistil evakuovaným náhradní bydlení v hotelu.

„Hasiči průběžně opakovali měření plynu ve vzduchu a naměřené hodnoty ukazovaly, že koncentrace rychle klesá. Po půl dvanácté noční byla hasiči podána zpráva, že celá oblast je zajištěna, odpojena a zkontrolována, a že se evakuovaní obyvatelé mohou vrátit do svých domů. Tři minuty po půlnoci velitel zásahu předal událost policii a hasiči zásah ukončili,“ uzavřela Matějů.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, nehoda, hasiči, policie, plyn, evakuace, Zavadilka, kaplička, České Budějovice, Volkswagen Caddy, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Musil

Bourák

Sobota, 22. října 2022, 19:08Odpovědět

Masivní únik plynu po nehodě na Zavadilce. Hasiči evakuovali 20 lidí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.