Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Zásahovka vtrhla do pěstírny konopí. Muž tam ukrýval 600 rostlin

Táborští kriminalisté objevili nelegální pěstírnu konopí, ve které provedli zátah společně se zásahovou jednotkou. Muž v obci nedaleko Tábora ukrýval 600 rostlin a 300 gramů sušiny. Konopí tam měl pěstovat od roku 2018.

„V souvislosti s tímto případem je obviněn pětatřicetiletý muž z Prahy z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná

Muž měl v domě, který se nachází v obci nedaleko Tábora, vybudovat pěstírnu. Tam měl nejméně od roku 2018 pěstovat konopí s úmyslem získat rostliny s vysokým obsahem účinné látky.

Kriminalisté odhalili pěstírnu, ve které našli přes sto rostlin konopí

Trest odnětí svobody až na 10 let hrozí muži, který ukrýval a provozoval pěstírnu konopí. Kriminalisté ji našli v jednom ze stavení na Prachaticku. Kromě samotných rostlin zabavaili policisté také usušenou marihuanu.

Zátah provedla zásahová jednotka. „Kriminalisté muže zadrželi a při provedené domovní prohlídce zajistili indoor pěstírnu konopí s technologickým vybavením, 600 rostlin konopí setého v různém stadiu růstu a přes 300 gramů sušiny. Zajištěný rostlinný materiál bude podroben znaleckým expertizám,“ popsala mluvčí. 

Kriminalisté se případem i nadále zabývají. Obviněný muž je stíhán na svobodě.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rostliny, konopí, Tábor, Praha

Zásahovka vtrhla do pěstírny konopí. Muž tam ukrýval 600 rostlin  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.