Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Drogový dealer Leguán vozil pervitin na jih Čech. Zboží schovával ve slovníku a lékarničce

Jihočeští kriminalisté dopadli drogového dealera s přezdívkou Leguán. Na jih Čech vozil pervitin a tablety Cirrus. Zboží nakupoval v Praze či Brně a schovával ho v lékarničce a slovníku, ze kterého si udělal trezor. Muž si v minulosti odseděl téměř 20 let, teď mu hrozí, že se do vězení vrátí.

Podle policie se muži říkalo Leguán. Do Českých Budějovic a okolí měl dovážet pervitin a tablety Cirrus, které se zneužívají k nedovolené výrobě drog.

„Choval se a postupoval jako Kurýr ze známého filmu. Jezdil zásadně luxusním a výkonným vozem Audi A6. Vozidlo vždy pečlivě umyl, vyčistil, nechtěl přitahovat pozornost policistů. Pro případ kontroly sice neměl vyměnitelné registrační značky, ale v kufru vozidla měl speciální skrytou schránku. Kdyby bylo nejhůř, tak zboží, většinou vždy minimálně 100 gramů, bylo navíc maskováno jako obvazy v lékárničce,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner

Na sedadle vozu měl Leguán pro lepší dojem anglický slovník. To byl ale ve skutečnosti upravený trezor na hotovost a osobní drogy. „Náš kurýr má totiž zkušenost se vším i bohatou trestní minulost, odseděl si bezmála 20 let,“ popsal Matzner. 

Drogy mu jeho kontakt vozil do Vyškova

Aby byl dealer nenápadný, napsal automobil i další majetek na někoho z rodiny. Zboží pravděpodobně nakupoval v Praze, Brně či Ostravě. „Křižovatkou pro předání zboží byl většinou Vyškov. Kriminalisté jeho činnost sledovali čtyři měsíce, jen za tuto dobu měl přivézt do Českých Budějovic minimálně půl kilogramu pervitinu. Přijít si tak mohl za těchto pár týdnů na milion,“ shrnul mluvčí.

Kriminalisté předpokládají, že většinou nakoupil zboží za 100 tisíc korun a prodal ho v Budějovicích za 250 tisíc. Na jihu Čech měl dva prodejce a ti drogu prodávali dál.

Policie zadržela dva dealery kokainu. U sebe měli téměř 400 gramů drogy

Až deset let za mřížemi hrozí dvěma dealerům ze Strakonicka, které se podařilo policii zadržet minulý týden. Dvojice mužů měla prodávat kokain minimálně od roku 2019. Během domovní prohlídky u nich našli policisté 400 gramů drogy za více než půl...

Muže kriminalisté zadrželi minulý týden ve Vyškově. Tam totiž Leguánovi vozil drogy jeho kontakt z Ostravy. Zásobovač jel vlakem, přijel, předal zboží, vyinkasoval peníze a během 20 minut opět seděl ve vlaku. 

„Českobudějovičtí kriminalisté oba muže obvinili a vyšetřují je vazebně pro podezření z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky,“ dodal Matzner. Leguán je podle něj z Třeboňska a jeho společník přímo z Ostravy. Oběma hrozí trest odnětí svobody na dva roky až 10 let. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky drogy, dealer, leguán, policie, jižní čechy, metamfetamin, slovník, Česko, Praha, Brno, České Budějovice, Ostrava, Vyškov, Audi A6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Nedávno jsem zrovna tady četl, že v Českobudějovických řekách, nejspíš ve Vltavě, je jedno z nejvyšších znečištění pervitinem. To těch 100 gramů asi nebude stačit. Odkud se bere to množství?

Středa, 23. března 2022, 08:37Odpovědět

Drogový dealer Leguán vozil pervitin na jih Čech. Zboží schovával ve slovníku a lékarničce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.