Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Podvodník se vydával za bankéře i policistu. Žena přišla o všechny své peníze

Další případ podvodu, během kterého přišla žena z Českých Budějovic o všechny své peníze, vyšetřují jihočeští policisté. Ženu kontaktoval neznámý muž, který se vydával za bankéře dvou bank a později i za policistu. Podvedenou přesvědčil, že se jí někdo snaží nabourat do bankovnictví, a ta ze strachu vybrala všechny své peníze a poslala je na mužem zaslané účty.

Podobných případů podvodu vyšetřuje policie v posledních měsících několik. Tentokrát je poškozenou žena z Českých Budějovic, která kvůli neznámému podvodníkovi přišla o více než 100 tisíc korun. 

„Ženu v úterý kontaktoval telefonicky člověk, který vystupoval jako pracovník ČSOB. Upozornil ji, že se někdo může nabourat na její bankovní účet vedený u společnosti AirBank. Také jí řekl, že se někdo skrze její bankovní účet snaží uzavřít bankovní úvěr u banky ČSOB na částku 265 000 korun,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Pachatel poté pokračoval dalšími telefonáty, během kterých se vydával za bankéře AirBank a policistu, který ji varoval před hackerským útokem na její účet. Všechny telefonáty měly ženu utvrdit v tom, že jsou její peníze v ohrožení. 

Druhý den jí znovu volal muž vydávající se za pracovníka AirBank a dal jí jasné instrukce, které měly její peníze ochránit. „Muž jí řekl, aby došla k libovolnému bankomatu a vybrala ze svého účtu všechny peníze. Ve dvou výběrech tak žena vybrala více než 100 tisíc korun. Následně ji muž prostřednictvím aplikace WhatsApp zaslal pět QR kódů k provedení plateb v nedalekém vkladovém bankomatu na kryptoměny Bitcoin,“ popsala Schwarzová.

Žena tak během chvíle přišla i všechny své peníze i přesto, že si myslela, že je zachraňuje. „Policisté se případem intenzivně zabývají. Neznámý pachatel či pachatelé jsou podezřelí z trestného činu podvodu. Policisté zároveň upozorňují, že obětí obdobného trestného činu se může stát opravdu kdokoliv. Buďte proto ostražití a své peníze si hlídejte. Nedůvěřujte podezřelým telefonátům a raději vždy sami kontaktujte vaši banku, abyste si případné napadení vašeho bankovního účtu sami prověřili,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, podvod, peníze, banka, České Budějovice, Air Bank, Československá obchodní banka, Bitcoin, WhatsApp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník se vydával za bankéře i policistu. Žena přišla o všechny své peníze  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.