Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve Strakonicích někdo vyhodil psa do kontejneru. Případ vyšetřuje policie

Hrůzný nález čekal na obyvatele Strakonic na konci minulého týdne. Z kontejneru na odpadky vytáhli psa, kterého někdo vyhodil. Zvíře bylo naštěstí živé, a tak putovalo do místního útulku. Případ vyšetřuje policie.

Psa v kontejneru našel svědek při vyhazování odpadků. Okamžitě zavolal na městskou policii, která na místo přijela. „Svědek nahlásil asi čtvrt hodiny po poledni, že našel v kontejneru na sídlišti u Bati malého jorkšíra. Pes měl podle něj velice silně utažený obojek kolem krku. Hlídka, která na místo dorazila, si zvíře převzala a odvezla ho do místního útulku,“ uvedla mluvčí strakonické městské policie Jaroslava Krejčová.

Pejsek je podle vedoucí útulku Jitky Zdychyncové v pořádku a je v relativně dobrém výživovém stavu. „Psychicky je na tom ale hůř. Je evidentní, že má za sebou nějaké negativní zážitky, takže chvíli potrvá, než se srovná,“ uvedla Zdychyncová. O majiteli zatím žádné zprávy nemá.

Strážníci celou věc předali státní policii, která věc vyšetřuje pro podezření z týrání zvířat. „Žádáme každého, kdo by mohl poskytnou jakékoliv informace, které by vedly k objasnění případu, aby se ozval na linku 158 nebo na telefon 974 237 700,“ uzavřela policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, pes, policie, týrání zvířat, Strakonice, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Strakonicích někdo vyhodil psa do kontejneru. Případ vyšetřuje policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.