Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pohádal se s rodinou a pod vlivem alkoholu nahlásil bombu. Muž se sám přiznal

Muž, který má na svědomí anonymní zprávu o bombě na čerpací stanici v Českých Budějovicích, se sám přiznal. Přišel na policejní stanici, kde řekl, že se pohádal s rodinou a pod vlivem alkoholu dostal hloupý nápad.

Policisté vyjížděli k čerpací stanici ve středu odpoledne, když dostali anonymní výhružku o umístění bomby. Uzavřeli kvůli tomu část Lidické třídy v Českých Budějovicích. Nyní už vyšetřovatelé ví, kdo má událost na svědomí. 

„Ve spolupráci s kriminalisty rozjeli pátrání po pachateli této anonymní výhružky. Ten se však včera přihlásil policistům sám a osobně na obvodním oddělení ve Strakonicích. Jde o třicetiletého muže. Policistům uvedl, že byl rozrušen z konfliktu v rodině, také pod vlivem alkoholu a dostal tento hloupý nápad,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na Lidické třídě v Českých Budějovicích zasahovali policisté. Po poledni přijali anonymní oznámení o uložení bomby na čerpací stanici. Před 14. hodinou zásah ukončili, silnice je opět průjezdná.

Muž nyní musí čekat na to, jak jeho jednání posoudí vyšetřovatel a následně státní zástupce. Šíření poplašné zprávy je trestným činem. 

„Prověření této anonymní výhružky si vyžádalo policejní opatření, přerušení městské hromadné dopravy, odklon vozidel i chodců. Pyrotechnická prohlídka byla negativní, policisté tak po několika desítkách minut umožnili obnovení provozu,“ dodal Matzner.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky České Budějovice, policie, bomba, anonymní oznámení, jižní čechy, lidická třída, alkohol, rodina, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádal se s rodinou a pod vlivem alkoholu nahlásil bombu. Muž se sám přiznal  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.