Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z vojáka na misi v Jemenu se vyklubal podvodník. Žena málem přišla o sto tisíc

O více než sto tisíc korun mohla přijít žena, která naletěla podvodníkovi na internetu. Ten jí napovídal, že je americký voják na misi v Jemenu. Později ji požádal, aby zaplatila více než čtyři tisíce euro, což dotyčná udělala. Banka platbu naštěstí zastavila.

Starší žena ze Strakonic hledala štěstí na internetové seznamce, kde napsala inzerát. Kontaktoval ji muž s příběhem, že je americký voják na misi v Jemenu.

Konverzace pokračovala a dotyčný ženě slíbil, že přijede do Česka, kde s ní zůstane. „Požádal ji, zda si k ní muže zaslat svoje osobní věci diplomatickou poštou, s čímž souhlasila. Zřejmě netušila, že se za jejím „štěstím“ skrývá podvodník. A jak už to u těchto případů bývá, scénář podvodníka pokračoval. Ženě přišla zpráva z Istanbulu, že za zásilku zaslanou na její adresu je potřeba zaplatit poplatek za odbavení ve výši 4 220 eur (v přepočtu přes sto tisíc korun, pozn. redakce) a poslat kopii jejího občanského průkazu,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková, která o případu informovala. 

Jihočeška to udělala a zaslala na účet příjemce požadovanou částku. Podvedená měla ale štěstí, protože banka platbu pozastavila a ženu včas vyrozuměla.

Podle Novákové to není zdaleka ojedinělý případ. Ženy tímto způsobem často posílají peníze lidem, s nimiž se seznámily na internetových seznamkách. „Postup podvodníků je vždy prakticky stejný. Podvodníci se vydávají za americké vojáky na misi, obchodníky přepadené piráty, armádní lékaře či námořníky. Důvěřivost ale v těchto případech rozhodně není na místě. Všechny podobné případy vždy končí stejně, ženy často přijdou o statisíce i miliony korun a balíčku ani vysněného štěstí se nedočkají,“ dodala Nováková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky podvod, policie, žena, jižní čechy, internet, peníze, Jemen, Česko, Strakonice, Istanbul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z vojáka na misi v Jemenu se vyklubal podvodník. Žena málem přišla o sto tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.