Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Českokrumlovsku se srazilo auto s vlakem. Řidič na místě zemřel

, aktualizováno 3. září 2022, 10:45

Dnes ráno došlo u Velešína na Českokrumlovsku k tragické dopravní nehodě. Na železničním přejezdu se srazilo osobní auto s vlakem. Řidič auta utrpěl mnohačetná poranění, kterým na místě podlehl. Podle mluvčí záchranářů Zuzany Fajtlové zemřel ještě před příjezdem zdravotníků.

K nehodě došlo kolem deváté hodiny ráno na železničním přejezdu ve Velešíně na Českokrumlovsku. Na místo vyrazili záchranáři z Českého Krumlova, a také vrtulník letecké záchranné služby. Ve zdemolovaném osobním autě byla jedna zraněná osoba.

„Muž utrpěl závažná mnohočetná poranění neslučitelná se životem a zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Lékařka už bohužel mohla pouze konstatovat úmrtí," uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Podle policejní mluvčí Štěpánky Schwarzové vjel řidič na přejezd v době, kdy svítila výstražná světla.

Ve vlaku cestovalo 80 osob. Nikdo další podle mluvčí hasičů Venduly Matějů zraněn nebyl. „Hasiči cestující evakuovali na nádraží, kde pro ně byla zajištěna náhradní doprava,“ řekla Matějů. Provoz na železnici v úseku Holkov - Kaplice byl kvůli nehodě asi čtyři hodiny zastavený, obnovený byl podle informací Českých drah před 13 hodinou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JK, HZS JK

Štítky krimi, nehoda, vlak, smrt, okres Český Krumlov, Velešín, České dráhy, Kaplice, Český Krumlov, Holkov, České Budějovice, Horní Dvořiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českokrumlovsku se srazilo auto s vlakem. Řidič na místě zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.