Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řekl, že jde opravit topení. Ženu okradl o téměř 40 tisíc

Jihočeští policisté varují před podvodníky, kteří okrádají seniory. Poslední případ se stal včera v Táboře. Muž přesvědčil starší ženu o tom, že opravuje radiátory. Práce ale neprovedl a poškozenou okradl o skoro 40 tisíc korun.

Událost se stala v jednom z bytů v Budějovické ulici. Seniorka otevřela dveře muži, který tvrdil, že v domě budou měnit radiátory. 

„Za pomocí této smyšlené legendy se vloudil do jejího bytu. Žena ho nechala volně pohybovat po bytě. Nakonec muž požadoval za výměnu radiátoru peníze, které žena před ním vyndala ze své skrýše. Poté jí muž požádal, aby šla do vedlejší místnosti ztlumit topení, což seniorka učinila. Zloděj využil příležitosti a odcizil jí veškerou finanční hotovost a platební kartu s PINem, z které následně učinil dva nepovolené výběry. Podvodník poškozenou obral o téměř 40 tisíc korun,“ shrnula následný průběh policejní mluvčí Lenka Pokorná

Policisté proto zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Vyšetřovatelé po muži pátrají. Policisté zároveň vzkázali především starším lidem, aby dbali větší opatrnosti při kontaktu s cizími lidmi. „Do bytu nepouštějte nikoho cizího. Při jakékoliv pochybnosti si vše pečlivě ověřte. Pokud se má jednat o zaměstnance nějaké firmy, nechte si ukázat průkaz, nebo si vyžádejte kontakt na jeho zaměstnavatele a informace si ověřte telefonicky na firmě,“ dodala Pokorná a přidala, že se lidé mohou obrátit na linku 158.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, jižní čechy, Tábor, podvod, peníze, radiátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řekl, že jde opravit topení. Ženu okradl o téměř 40 tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.