Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Českokrumlovsku se srazilo auto s jelenem. Řidiče museli převézt do nemocnice, zvíře uteklo

Nehodu, při které se na Českokrumlovsku srazil jelen s osobním autem, řešili policisté na začátku tohoto týdne. Auto zůstalo po střetu se zvířetem zdemolované, škoda na něm je 150 tisíc korun. Řidič musel být převezen do nemocnice, jelenovi se nic nestalo a z místa nehody utekl.

K nehodě došlo na začátku týdne na silnici první třídy 39 mezi obcí Kladenské Rovné a obcí Šebanov na Českokrumlovsku. „Dvaaosmdesátiletý řidič vozidla tovární značky Škoda se zde střetl s jelenem. Při dopravní nehodě došlo u řidiče ke zranění, se kterým musel být převezen na ošetření do nemocnice v Českých Budějovicích. Jelen po střetu z místa nehody utekl," popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Způsobená škoda na vozidle byla vypočtena na 150 tisíc korun.  

Policie upozorňuje, že aktuálně probíhá období říje. Zvláště v tomto období by měli být řidiči více opatrní. „Zvíře zpravidla neputuje osamoceně. Pokud tedy uvidíte přecházet přes cestu srnku, zpomalte, vždy je velká pravděpodobnost, že bude v blízkosti celé stádo," uvedl Šupík s tím, že by lidé v místech, kde se výskyt zvěře předpokládá, měli automaticky zpomalit, a taky by se měli snažit kontrolovat obě strany silnice. „V případě jízdy za tmy se soustřeďte, zda nevidíte záblesky očí zvířat v okolí cesty. Pokud oči zahlédnete, okamžitě zpomalte a ideálně vypněte dálková světla,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, jelen, okres Český Krumlov, Nemocnice České Budějovice, Šebanov, Kladenské Rovné, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českokrumlovsku se srazilo auto s jelenem. Řidiče museli převézt do nemocnice, zvíře uteklo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.