Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž ujížděl v ukradeném autě obcemi rychlostí přes 100 kilometrů za hodinu

Jihočeští policisté si dnes ráno všimli auta, které zmizelo u obce Střítež na Českokrumlovsku. Řidič na výzvy nereagoval a začal ujíždět. Následovala honička, při které jel muž skrz obce rychlostí více než 100 kilometrů za hodinu. Incident skončil dopravní nehodou.

Automobil zmizel tento týden v době od čtvrtka do pátka. Zloděj si všiml, že majitel vozidlo nezamkl a nechal v něm klíče i s doklady. Policisté proto vyhlásili celostátní pátrání. 

„Vozidla si pak následně 7. října v ranních hodinách všimli policisté z obvodního oddělení v Horní Plané, kteří se za vozidlem okamžitě vydali a se zapnutým výstražným světelným zařízením s nápisem „STOP POLICIE“ vyzývali jeho řidiče, aby vozidlo zastavil,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Muž nezastavil a začal ujíždět. „Při ujíždění se řidič řítil obcemi i více než stokilometrovou rychlostí. Jeho jízda skončila až v obci Horní Planá, kde s vozidlem při ujíždění havaroval a narazil do drátěného oplocení s betonovou podestou. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Škoda na vozidle byla vyčíslena na nejméně 30 tisíc korun a na poškozeném plotě na 10 tisíc korun,“ shrnul Šupík. 

Sedmatřicetiletý řidič a šestatřicetiletá spolucestující skončili v cele. Navíc se ukázalo, že má muž platný zákaz řízení od Okresního soudu v Českých Budějovicích. Mimo jiné za neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky okres Český Krumlov, Střítež, Horní Planá, Policie České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ujížděl v ukradeném autě obcemi rychlostí přes 100 kilometrů za hodinu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.