Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V říjnu na silnicích v Jihočeském kraji zemřelo osm lidí, meziročně o čtyři více

V říjnu zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Jihočeském kraji osm lidí, což je o čtyři více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 44 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Poslední tragická nehoda se stala v pondělí večer u Chýnova na Táborsku, kde po nárazu auta do železničního viaduktu zemřeli dva starší lidé. „Muž a žena zůstali ve voze po nárazu zaklíněni a došlo u nich k selhání životních funkcí. Na pomoc jim byly vyslány tři posádky z Tábora a z Plané u Českých Budějovic vzlétl také vrtulník. Záchranáři oběma zraněným poskytovali desítky minut resuscitační péči v plném rozsahu, bohužel jejich úsilí bylo marné," uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Při tragické nehodě na Táborsku zemřeli dva lidé

Dnes večer došlo u Chýnova na Táborsku k tragické dopravní nehodě, při které zemřeli dva lidé. Auto narazilo do viaduktu a oba cestující v něm zůstali zaklíněni. Přivolaní záchranáři se snažili ženu a muže desítky minut resuscitovat, bohužel ale...

Kolem Chýnova vede od 10. října nový obchvat. Policisté od té doby v místě evidují nárůst počtu dopravních nehod. „Souvisí to zřejmě se změnou hlavních silnic. Ale většinou se jednalo o drobnější střety s lehčími zraněními. Pondělní tragická nehoda se ale stala už za obchvatem Chýnova," řekla jihočeská policejní mluvčí Martina Joklová.

Celkem se během října na jihu Čech stalo 395 nehod, což je o jednu více než loni. Při nehodách bylo 15 lidí těžce zraněno, 188 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 32,85 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo ve čtvrtek 27. října, celkem 27.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, automobilová, říjen, Jihočeský kraj, havárie, Chýnov, silnice, okres Tábor, České Budějovice, Tábor, Planá, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V říjnu na silnicích v Jihočeském kraji zemřelo osm lidí, meziročně o čtyři více  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.