Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Žena našla v Jindřichově Hradci otrávené návnady. Policisté varují pejskaře

Policisté z Jindřichova Hradce prošetřují otrávené návnady, které v ulicích našla místní obyvatelka. V uzenině byla chemická látka, která může způsobit trvalé poškození zdraví zvířete či smrt. Pokud by další lidé našli podezřelou návnadu, mají se obrátit na policii.

O případu dnes informovala policejní mluvčí Věra Mžiková. Uzeniny našla žena v ulici Schwaigrova v Jindřichově Hradci v první polovině října.

„Následným rozborem bylo zjištěno, že do návnad je vložen hydroxid sodný, jehož pozření by mohlo způsobit trvalé poškození zdraví zvířete anebo smrt. Policisté případ nyní prověřují pro pokus o týrání zvířat,“ popsala v tiskové zprávě Mžiková. 

Policisté přijmou případná svědectví, která mohou pomoci s vyšetřováním. Pokud si někdo všimne podobné podezřelé návnady, měl by to nahlásit na linku 158.

„Registrovali jsme to a musíme to prošetřit. Objevit někoho, kdo to umisťuje, je hodně těžké, ale zvýšíme v těch místech dohled,“ řekl redakci starosta Michal Kozár (ANO) s tím, že informace má k dispozici městská policie.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, Jindřichův Hradec, návnada, uzeniny, pes, pejskař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena našla v Jindřichově Hradci otrávené návnady. Policisté varují pejskaře  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.