Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při předjíždění srazil motorkáře. Řidiči hrozí až čtyři roky vězení

Až čtyři roky vězení hrozí jednadvacetiletému muži, kterého policie obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Muž měl během předjíždění srazit motorkáře, kterého museli kvůli mnohočetným poraněním převézt do nemocnice. Policie o události informovala na webu.

K nehodě došlo u obce Besednice na Českokrumlovsku na začátku července, v těchto dnech ale policie zahájila trestní stíhání jednadvacetiletého muže. Toho viní ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. 

„Obviněný muž řídil osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Passat a na dlouhém a rovném úseku začal předjíždět před sebou jedoucí vozidlo. Před předjížděcím manévrem se však nepřesvědčil, zda není předjížděn jiným vozidlem a při vyjetí do levého pruhu se střetl s projíždějícím motocyklem tovární značky Yamaha, který byl vlivem nárazu vytlačen mimo vozovku a havaroval,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Motorkář utrpěl mnohočetná poranění, se kterými musel být převezen do nemocnice. Způsoben škoda se vyšplhala na čtvrt milionu korun. „Trestní stíhání obviněného bude probíhat na svobodě. V případě prokázání viny mu u soudu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta," dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při předjíždění srazil motorkáře. Řidiči hrozí až čtyři roky vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.