Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Otec se synem si všimli neobvyklých stop na namrzlé silnici. Pomohli při záchraně zraněného řidiče

Díky všímavosti dvou mužů, kteří byli jako první u dopravní nehody na Prachaticku, se podařilo velmi rychle ošetřit řidiče, který se svým autem havaroval na namrzlé silnici. Podle policie by mladý muž bez takto rychlé pomoci pravděpodobně nepřežil. Informace zveřejnili na svém webu.

K nehodě došlo na začátku prosince před jednou hodinou ráno mezi obcemi Vimperk a Buk na Prachaticku. Mladý řidič dostal na namrzlé silnici smyk, sjel a čelně narazil do stromu. Při nehodě utrpěl vážná zranění. 

„Neobvyklých sněhových stop na namrzlé komunikaci si naštěstí všiml řidič Petr Fleischmann, který projížděl uvedeným úsekem se svým otcem Petrem Fleschmannem. Otočil své vozidlo a pak oba spatřili havarovaný vůz u stromu, uvnitř kterého nalezli zraněného řidiče,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová. Jeden z mužů okamžitě volal zdravotnickou záchrannou službu a druhý až do přijedzu zdravotníků sledoval životně důležité funkce zraněného. 

„Oběma mužům za jejich všímavost a včasné poskytnutí první pomoci, bez které by mladý řidič na místě pravděpodobně nepřežil, patří veliké poděkování," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, pomoc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otec se synem si všimli neobvyklých stop na namrzlé silnici. Pomohli při záchraně zraněného řidiče  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.