Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ředitelku domova pro seniory vyšetřuje policie. Měla odposlouchávat zaměstnance

Ředitelku jednoho z domovů pro seniory v Českých Budějovicích vyšetřuje policie. V minulém týdnu mělo dojít k jejímu zatčení. Podle města se měla dopustit manažerského pochybení. Vedení radnice ani policie přesný důvod komentovat nechtěli. Podle informací Budějcké Drbny mělo jít o nelegální odposlechy zaměstnanců.

K události mělo dojít minulý týden v Domově pro seniory Hvízdal v Českých Budějovicích, který zřizuje město. Redakci se ozval svědek, podle kterého měla policie odvést ředitelku v poutech.

„Mohu potvrdit, že jsme v jednom z těchto zařízení zasahovali. Vyšetřujeme jednoho člověka z manažerské pozice, který je obviněn z porušení cizích práv. Bližší informace k celé události ale vzhledem k vyšetřování nebudeme poskytovat,“ řekl na dotaz redakce mluvčí policie Jiří Matzner.

Informace kromě policie potvrdilo také vedení města. Primátorka Dagmar Škodová Parmová (ODS) řekla, že se ředitelka měla dopustit manažerského pochybení. „Nešlo o žádný prohřešek vůči klientům. Šlo o manažerské a samozřejmě i lidské pochybení. Vše vyšetřuje policie,“ řekla Budějcké Drbně.

Podle svědka, který si nepřál být jmenován, mělo jít o nelegální odposlechy zaměstnanců. Vyjádření ředitelky se redakci nepodařilo získat.

Rada města podle Škodové Parmové ještě včera schválila vypsání výběrového řízení na nového ředitele nebo ředitelku. „Pověřená řízením je zatím zástupkyně, která má veškeré kvalifikace na řízení takového zařízení. Klientů se to nijak nedotkne,“ ubezpečila primátorka.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dům pro seniory Hvízdal

Štítky krimi, policie, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Jakš

Myslím si jestli to nebylo narafičený a naplánovaný jihočeskou ODS , když i vyměnili vedení Městské Policie . Na ty místa si dosadí své známé jak to má tahle ODS ve zvyku . Myslím si že nám.primátora p.Bureš byl dobrý manager u HZS ale kecat a rozhodovat o MP. no nevím ale nedivím se , když učitel muže dělat ministra Vnitra .

Neděle, 1. ledna 2023, 07:39Odpovědět

Jana Vačkařova

Překlep"ubytovaných" ????????????

Neděle, 25. prosince 2022, 17:41Odpovědět

Jana Vačkařova

Podle mne by mělo mít vedení možnost ODPOSLECHU zaměstnanců,jak v pokojích klientů tak ve všech ostatních prostorách kvůli bespečí klientů-ubytivanych seniorů????????♥️????

Neděle, 25. prosince 2022, 17:39Odpovědět

Ředitelku domova pro seniory vyšetřuje policie. Měla odposlouchávat zaměstnance  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.