Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Své známé sjednal pohřeb, i když na něj neměl. Zadluženému muži teď hrozí vězení

Pomyslná klec spadla nad hledaným mužem, který v loňském roce spáchal kuriózní podvod. Své příbuzné tehdy nechal zařídit pohřeb i přesto, že věděl o své nepříliš dobré finanční situaci. Fakturu ani po několika měsících pohřební službě neproplatil. Dopadnout se ho policii podařilo až díky náhodě tento týden, kdy ho odhalili při kontrole v automobilu, který řídil jeho známý.

Jednapadesátiletý muž měl pohřeb své zemřelé známé sjednat v květnu loňského roku. „Navštívil jednu českobudějovickou pohřební službu, kde podepsal smlouvu o pohřbu, který se pak uskutečnil na konci května. Faktura byla vystavena na částku bezmála 19 tisíc korun. Už v době jejího podpisu však obviněný věděl, že ji nebude moci zaplatit. Nebyl totiž zaměstnán a proti jeho osobě bylo vedeno celkem osm pravomocných exekucí s celkovou aktuálně vymáhanou částkou ve výši bezmála 400 tisíc korun,“ sdělila mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

S majitelem pohřební služby následně přestal komunikovat. „Ten se proto obrátil na policii. V říjnu loňského roku bylo zahájeno trestní stíhání. Pachatel však zmizel a tak mu nebylo možné usnesení doručit, proto po něm bylo vyhlášeno pátrání a soudem byl vydán příkaz k jeho zadržení,“ dodala mluvčí policie.

V úterý spadla pomyslná klec, když sedl obviněný do automobilu svého známého, který k jeho smůle spáchal v Praze přestupek v dopravě. „Místní policisté, kteří událost řešili, zjistili, že spolujezdcem je hledaný muž, zadrželi ho a následně byl eskortován do Českých Budějovic, kde si jej převzali kriminalisté. Ti mu předali usnesení o zahájení trestního stíhání a v současné době je obviněný stíhán na svobodě,“ uzavřela Schwarzová.

Zadrženému muži teď u soudu hrozí až dva roky odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky Českobudějovicko, Policie ČR, pohřeb, exekuce, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Své známé sjednal pohřeb, i když na něj neměl. Zadluženému muži teď hrozí vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.