Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Za vraždu přítelkyně jde čtyřiatřicetiletý muž na 16,5 roku do vězení

Na 16,5 roku poslal dnes krajský soud do vězení čtyřiatřicetiletého muže, který loni v březnu zavraždil svoji přítelkyni v bývalém drážním domku v krajském městě. Vinu u soudu přiznal. Dnešní rozsudek je nepravomocný.

K incidentu došlo na začátku března letošního roku v Českých Budějovicích. V ruině bývalého nádražního domu měl čtyřiatřicetiletý Bakalář napadnout svou o třináct let starší přítelkyni, kterou podezíral z nevěry. „Ženu napadl intenzivními údery pěstí do hlavy, zad a břicha. K útoku došlo nejprve v bývalém nádražním domě, poškozenou poté vytáhl před něj a v útoku pokračoval. Podpaloval jí vlasy zapalovačem, tahal ji za vlasy, vláčel ji po zemi, kopal do ní, skákal jí po těle, dupal na hlavu, poléval ji kýblem se splaškami. Poté ji odtáhl přes železniční koleje, kde ji nějakou dobu nechal. Následně ji odnesl zpět do domu,“ uvedl v polovině listopadu loňského roku během prvního jednání státní zástupce Petr Žižka.

V době spáchání vraždy byl obžalovaný v podmínce. V minulosti byl osmkrát soudně trestán. Stejně jako v listopadu i dnes zopakoval, že svého činu lituje. „Lituju toho všeho. Je mi to líto. Když to všechno míchám (alkohol a drogy pozn. redakce), tak si nic nepamatuju a mám okno. Lituju toho,“ řekl. Přiznání viny bylo podle soudce Jaromíra Hájka jednou polehčující okolností.

Před soudem dnes vystoupili znalci z oboru psychiatrie a psychologie, kteří na obžalovaného vypracovávali znalecký posudek. Podle nich trpí smíšenou poruchou osobnosti, je závislý na alkoholu a drogách. Porucha je podle nich trvalého charakteru a není pravděpodobné, že by v budoucnu přestal alkohol nebo drogy užívat.

Muži, který v Budějcích brutálně ubil ženu, hrozí 18 let vězení. Vinu u soudu přiznal

Až osmnáct let vězení hrozí čtyřiatřicetiletému muži, který letos v březnu v Českých Budějovicích brutálně usmrtil ženu. Obžalovaný dnes u soudu přiznal vinu a řekl, že události lituje. V minulosti už byl několikrát trestaný.

„Na základě provedeného psychologického vyšetření a informací z dosavadního života nezbývá než konstatovat, že resocializace je prakticky vyloučena,“ uvedl dnes znalec Jan Tuček, s tím že pravděpodobnost recidivy je velmi vysoká.

Čtyřiatřicetiletý Bakalář dostal za vraždu patnáctiletý trest, jeden a půl roku stráví ve vězení kvůli předchozí trestné činnosti, ve které se dopustil ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Ani po uplynutí trestu se ale na svobodu nedostane. Soud mu totiž kromě trestu nařídil zabezpečovací detenci.

Dnešní rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupce se možnosti odvolání vzdal, obhájce si ale ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Ohodnoť článek

Foto Elmira Talířová

Štítky krimi, vražda, soud, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Za vraždu přítelkyně jde čtyřiatřicetiletý muž na 16,5 roku do vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.