Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Přes dvacet nezletilých popíjelo v jedné z restaurací v Písku. Párty ukončil až příjezd policejní hlídky

Písečtí policisté narazili ve čtvrtek večer při kontrole restaurací v Písku na skupinu třiadvaceti nezletilých středoškoláků. Ti v jednom z místních zařízení navzdory svému věku popíjeli alkohol. Někteří z nich při dechové zkoušce nadýchali i přes půl promile.

Skupina třiadvaceti mladistvých středoškoláků z Písku si ve čtvrtek večer vyrazila za zábavou do jedné z místních restaurací. Když zjistili, že zdejší obsluha po nich nechce vidět jejich občanské průkazy, rozhodli se, že se napijí i něčeho jiného než jen malinové limonády. Jejich dobře započatý večírek ale nakonec neskončil zrovna tím nejlepším způsobem. Do restaurace měla totiž k jejich smůle ten samý večer namířeno také hlídka píseckých policistů.

„Všechny osoby policisté na místě zkontrolovali a provedli u mladistvých dechové zkoušky, které byly pozitivní s hodnotami do 0, 61 promile,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Policisté poté ve spolupráci se strážníky doprovodili všechny účastníky večírku zpět na internáty, z nichž mladiství dříve toho večera zamířili do města za zábavou. „Dvacet tři dívek a chlapců policisté postupně ve spolupráci z městskými strážníky předali vychovatelům na tři písecké internáty a o provedených úkonech informovali také zákonné zástupce mladistvých,“ doplnila Čuřínová Ingrišová.

Policisté se nyní případem budou nadále zabývat. Především pak protiprávním jednáním obsluhy restaurace, která se prodejem alkoholu nezletilým dopustila přestupku, za který jí hrozí pokuta až 150 tisíc korun. Zákon ale taktéž stanovuje, že pokud správní orgán, který bude případ prošetřovat, shledá, že se dotyčný dopustil trestného činu podání alkoholu dítěti, hrozí pachateli až jeden rok vězení.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky alkohol, mladiství, nezletilí, policie, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes dvacet nezletilých popíjelo v jedné z restaurací v Písku. Párty ukončil až příjezd policejní hlídky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.