Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Závodník na D3 u Ševětína. Policie naměřila řidiči BMW 227 kilometrů za hodinu

Správní řízení teď čeká řidiče BMW 530, který v pátek před polednem uháněl po dálnici D3 u Ševetína. Maximální dovolenou rychlost překročil o téměř 100 km/h, když mu hlídka policie naměřila 227 kilometrů za hodinu.

„Dnešním rychlostním „rekordmanem“ na dálnici D3 u Ševětína je mladý řidič vozidla BMW 530. Policisté mu naměřili 227 km/h. Podle času asi chvátal na oběd. Chuť mu zkazila policejní hlídka krajského dopravního družstva. Závodníka čeká správní řízení,“ potvrdila v pátek odpoledne na svém twitterovém účtu policie.

Dlouhodobě nejčastější příčinou tragických nehod je právě nepřiměřená rychlost. Mezi další časté a závažné problémy patří podle policejních statistik nevěnování se řízení, které může vést například k přejetí do protisměru. „Tento nešvar na našich silnicích bohužel stále pokračuje. Spousta řidičů usedá za volant s tím, že si vyřídí pracovní či rodinné věci a podobně, nebo usedají za volant pod vlivem únavy,“ podotkl náměstek policejního prezidenta Tomáš Lerch. Za další přetrvávající nešvar za volantem pak označil držení telefonu a manipulování s ním.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky BMW, Ševětín, Policie ČR, rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodník na D3 u Ševětína. Policie naměřila řidiči BMW 227 kilometrů za hodinu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.