Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kradeného auta si všimli policisté. Zloději před nimi začali ujíždět

Jihočeští policisté zadrželi tento týden dva mladé muže, kteří měli na svědomí krádež osobního auta. Vozu si hlídka všimla nedaleko Českých Budějovic, když chtěla dvojici zastavit, začala před nimi ujíždět. Kromě krádeže auta měl jeden z mladíků na svědomí také vloupání do domu ve Velešíně.

Krádež osobního auta Dacia Sandero vyšetřovali kapličtí policisté od minulého týdne. Po vozidle vyhlásili celostátní pátrání. To pomohlo policistům z Boršova nad Vltavou, kteří si na silnici I/3 v Plané u Českých Budějovic kradeného auta všimli. „Policisté dali informaci na Integrované operační středisko a pronásledovali osádku Dacie. Jeho řidič zrychloval a snažil se ukrýt v bočních uličkách, ale nemohl „konkurovat“ řidičské zkušenosti policisty za volantem služebního vozu,“ popsal mluvčí Milan Bajcura

Policisté oba šestadvacetileté muže zadrželi a převezli je na policejní stanici. Zásah se podařilo natočit na kameru, záznam zveřejnila policie na Youtube.

Během vyšetřování se navíc zjistilo, že jeden z mužů nemá na svědomí pouze krádež auta. „Jde pravděpodobně také o pachatele, který se vloupal do domu ve Velešíně, kde odcizil větší množství finanční hotovosti, šperky ze žlutého a bílého kovu a další cennosti, v hodnotě převyšující 387 000 korun,“ doplnil Bajcura.

Oba mladíci jsou podezřelí z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, České Budějovice, Velešín, Dacia Sandero, Boršov nad Vltavou, Planá, policie, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Kradeného auta si všimli policisté. Zloději před nimi začali ujíždět  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.