Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Nezvládla svého psa při venčení. Ten pokousal seniora, který skončil v nemocnici

Českobudějovičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetileté ženy ze Strakonicka, která loni v říjnu nezvládla při venčení svého psa. Agresivní zvíře poté napadlo seniora a pokousalo mu ruce. Muž musel být po incidentu hospitalizován v nemocnici. Žena je podezřelá z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

V polovině října loňského roku vyrazila pětadvacetiletá žena původem ze Strakonicka vyvenčit svého psa na jednu z travnatých ploch v centru Budějc. Na stejném místě byl v tu chvíli venku se svým psem menší rasy také muž v seniorském věku. Žena však své zvíře nedokázala zvládnout a nezabránila tak útoku psa, který se zakousl seniorovi do ruky a těžce jej zranil.

„Muž byl pokousán na rukou a musel být ošetřen přivolanými záchranáři a poté i v nemocnici. Kriminalisté si vyžádali znalecký posudek z oboru soudního lékařství, kdy lékař stanovil, že se jedná o těžké zranění s poruchou zdraví trvající více jak dva měsíce,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Policisté nyní ženu stíhají jednak pro porušení obecně prevenční povinnosti, ale také pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, u něhož hrozí pachateli v případě prokázání viny až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pes, nemocnice, České Budějovice, ublížení, senior, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezvládla svého psa při venčení. Ten pokousal seniora, který skončil v nemocnici  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.