Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Policie dopadla dvojici bytařů. Jednoho z nich při vloupání zachytila kamera

Jihočeští kriminalisté objasnili sérii vloupání do bytů, kterých se měla dopouštět dvojice mužů na území Větřní. V průběhu necelých dvou týdnů od konce ledna do začátku února letošního roku se jim podařilo násilím vniknout do nejméně čtyř bytů. Čtyřiatřicetiletý pachatel a jeho jednadvacetiletý komplic mohou oba v případě prokázání viny od soudu odejít až s tříletým trestem odnětí svobody.

„Ještě před tím, než došlo k samotnému vykrádání bytů, jeden z pachatelů odcizil bezpečnostní kameru, která monitorovala společné prostory domu. Bezpečnostní kamera však i tak splnila svůj účel, neboť při její krádeži pachatele zachytila,“ potvrdil mluvčí policie Miroslav Šupík.

Do bytů se pachatelé dostávali pomocí páčení a vyrážení dveří. „V bytech je pak následně zajímaly především věci větší hodnoty, jako například elektronika. Pachatelé svým jednáním způsobili celkovou škodu v hodnotě nejméně 83 tisíc korun,“ dodal Šupík.

Oba muži jsou teď stíháni pro vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. „Jeden z pachatelů se obdobné trestné činnosti dopustil již v minulosti. Oba v případě prokázání viny mohou od soudu odejít až s tříletým trestem odnětí svobody,“ uzavřel mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Větřní, Policie ČR, vloupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla dvojici bytařů. Jednoho z nich při vloupání zachytila kamera  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.