Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Vážná dopravní nehoda na Táborsku pohledem hasičů. Podívejte se na záběry z místa

Jihočeští hasiči zveřejnili záběry z místa vážné dopravní nehody, ke které došlo u Lejčkova na Táborsku. Tam řidič Octavie narazil do stromu poté, co pravděpodobně nezvládl průjezd zatáčkou. Řidič i dva další cestující utrpěli závažná zranění. Jak náročný zásah probíhal, ukazují záběry z kamery, kterou měl na sobě umístěnou hasič Jakub Pípal.

O nehodě se hasiči dozvěděli v pátek po deváté hodině večerní. K události došlo téměř na hranici našeho kraje a Kraje Vysočina. „V autě zůstaly tři zaklíněné osoby. Velmi složité vyproštění provedla táborská jednotka společně s kolegy ze stanice Pacov,“ shrnula mluvčí hasičů Vendula Matějů.


Záběry z místa nehody.

Na místo vyjížděly k ní tři pozemní posádky záchranné služby z Tábora a vrtulník. Následně byla ještě na pomoc vyslána pozemní posádka z Pacova z Vysočiny. „Řidič a spolujezdec zůstali po nárazu ve voze zaklíněni a v bezvědomí. Ještě před samotným vyproštěním jim záchranáři zajistili žilní vstupy, imobilizovali je krčními límci a podali kyslík. Řidič byl po vyproštění zaintubován, napojen na dýchací přístroj a imobilizován. S mnohačetnými vážnými poraněními byl převezen na ARO českobudějovické nemocnice,“ popsala mluvčí záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Zranění utrpěli také spolujezdci. „Řidičův spolujezdec byl po vyproštění také napojen na umělou plicní ventilaci a v kritickém stavu s těžkými poraněními letecky transportován tamtéž. Třetí účastník nehody zůstal ve voze také zaklíněn, při vědomí, se záchranáři během vyprošťování komunikoval. Následně byl po zajištění stavu a poskytnutí akutní péče převezen se středně těžkými až těžkými poraněními na traumacentrum krajské nemocnice,“ dodala Fajtlová.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Lejčkov, nehoda, hasiči, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vážná dopravní nehoda na Táborsku pohledem hasičů. Podívejte se na záběry z místa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.