Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Místo kryptoměny přišel o 200 tisíc korun. Senior naletěl podvodníkovi

O více než 200 tisíc korun přišel senior z Táborska, který naletěl zatím neznámému pachateli. Ten ho měl přesvědčit o výhodných investicích do kryptoměn. Po podvodníkovi policie pátrá.

Senior z Táborska se na policii obrátil před několika dny. Od konce února ho měl kontaktovat zatím neznámý pachatel, který mu nabídl výhodné investice do kryptoměn. „Poškozený se zaregistroval prostřednictvím formuláře, který mu pachatel poslal. Poté byl vyzván k zaplacení registračního poplatku, což učinil. Následně se s poškozeným pachatel telefonicky spojil a vyžádal si dálkový přístup k jeho počítači nainstalováním programu AnyDesk, prostřednictvím kterého se senior přihlásil do svého internetového bankovnictví," popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Díky tomu získal podvodník přístup k financím seniora a v několika platbách mu z účtu odčerpal více než 200 tisíc korun. 

Vyšetřování podobných případů je podle policie složité a zdlouhavé. Pachatele se navíc ne vždy daří dopadnout. „Dle našich zkušeností ztrácejí lidé v kyberprostoru obezřetnost a nechají s sebou často manipulovat. Bohužel konec bývá většinou stejný, jsou podvodníkem obráni o vysoké finanční částky, které skončí na neznámých účtech v zahraničí,“ komentovala mluvčí.

Policie se s podobnými případy setkává čím dál více. Důležité je podle nich vše nahlásit včas, a to jak na linku 158, tak i své bance. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, podvodník, policie, kryptoměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo kryptoměny přišel o 200 tisíc korun. Senior naletěl podvodníkovi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.