Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zfetovaný řidič ujížděl policistům patnáct kilometrů. Honička skončila na okraji Jihočeského kraje

Až na území Jihočeského kraje pronásledovala hlídka březnických policistů ujíždějící automobil. Za volantem seděl muž, o kterém policisté z minulosti věděli, že řídil pod vlivem drog. Proto se ho rozhodli zkontrolovat i před několika dny. Řidič však na výzvy k zastavení nereagoval a naopak sešlápl plynový pedál.

„Policisté se za mužem okamžitě vydali a snažili se ho nedostat z dohledu. Muž se snažil před policisty ujíždět vysokou rychlostí přes obce Řeteč, Boješice, Mirovice a Plíškovice. Pak pokračoval nebezpečnou jízdou přes obec Horosedly, přejel železniční přejezd a u rybníka Kačátka odbočil doleva podél Míšovického potoka. Jeho patnáctikilometrové pronásledování skončilo až na území Jihočeského kraje před srázem u řeky Skalice, kde před hlídkou březnických policistů prudce zabrzdil a zastavil,“ shrnula mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Řidič se ale nehodlal jen tak rychle vzdát a snažil se s autem ještě vycouvat, při manévru navíc naboural do policejního automobilu. „Z této situace už ale nebylo úniku a pod pohrůžkou namířené střelné zbraně mu již nezbylo nic jiného, než vozidlo opustit,“ dodala mluvčí policie.

Následný test prokázal, že muž opět řídil pod vlivem drog. „V jeho voze pak policisté zajistili injekční stříkačky a sáčky s bílou krystalickou látkou, podle sdělení zadrženého muže s pervitinem,“ potvrdila Suchánková.

Kromě přestupku se bude ale zpovídat také z trestného činu. „Má totiž vysloveny hned dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel za řízení pod vlivem drog. Jeden, s platností do července 2023, který vydal Městský úřad Příbram, o druhém rozhodl písecký soud, a podle něho nesmí sednout za volant až do března 2024,“ uzavřela mluvčí středočeské policie. Muži teď hrozí až dva roky za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Jihočeský kraj, drogy, policie, Řeteč, Mirovice, Boješice, Plíškovice, Horosedly, nehoda, honička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Má totiž vysloveny hned dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel za řízení pod vlivem drog. Jeden, s platností do července 2023, který vydal Městský úřad Příbram, o druhém rozhodl písecký soud, a podle něho nesmí sednout za volant až do března 2024,“
Jak je vidět, tak má k rozhodnutí o zákazu řízení a velký respekt a k policii zrovna tak. Řekl bych, že si o soudech, městských úřadech a policii myslí, že jsou pro srandu králíkům. Změní se to?

Čtvrtek, 16. března 2023, 08:58Odpovědět

Zfetovaný řidič ujížděl policistům patnáct kilometrů. Honička skončila na okraji Jihočeského kraje  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.