Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Při jarním úklidu objevil muž v chalupě velké množství munice a pyrotechniky

Milevští policisté vyjížděli minulý pátek k neobvyklému nálezu. Přivolal je majitel jedné z chalup v obci Chyšky, který při jarním úklidu narazil na velké množství nepoužité munice a pyrotechniky. Některé výbušniny pocházely dokonce z období druhé světové války. K nálezu byl přivolán také pyrotechnik z Českých Budějovic, který na místě předměty zajistil a odvezl je k bezpečné likvidaci.

Při jarním úklidu chalupy se dá narazit na nejrůznější věci. Třeba i na starou nevybuchlou munici. V pátek se o tom přesvědčil jeden z majitelů rekreačního objektu v obci Chyšky na Písecku, který ve své chalupě objevil velké množství pyrotechniky. O svém překvapivém nálezu ihned informoval policii.

K události vyráželi milevští policisté, kteří místo zajistili a poté přivolali také pyrotechniky z Českých Budějovic. Ti nález prohlédli, jednalo se o munici a pyrotechnické předměty připomínající munici, které pocházely z období druhé světové války až po současnost. Konkrétně se jednalo o ruční slzotvorný granát, několik upravených signálních nábojů, 1 kilogram dýmové složky uložené ve skleněné nádobě, pěchotní munici či elektrický pálník,“ informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Seznam zde ale zdaleka nekončí. Výbavu jako do války doplnily ještě další zajímavé kousky. Pyrotechnici na místě zajistili například i prázdnou minu, balistickou kuklu, rozbušky výcvikové výbušky typu V5 a zbytky munice německé výroby, jako třeba 20 milimetrový náboj Sprenggranate, zbytek náboje Panzerchreck a Gever Sprenggranate 30 mm.

Specialisté celý nález na místě zajistili a poté odvezli k bezpečné likvidaci. Při události se i díky obezřetnosti nálezce, který ihned věc oznámil na policii, nikdo nezranil.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pyrotechnika, chalupa, úklid, České Budějovice, Chyšky, druhá světová válka, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při jarním úklidu objevil muž v chalupě velké množství munice a pyrotechniky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.