Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena způsobila škodu za čtyři miliony korun. Hrozí jí až osm let vězení

Hned z několika trestných činů obvinili jihočeští kriminalisté třiačtyřicetiletou ženu. Obviněná měla podle policie v průběhu několika let neodvádět daně, sociální zabezpečení a další povinné platby za zaměstnance firmy, ve které pracovala. Navíc měla objednávat zboží i přesto, že věděla, že za něj nemůže zaplatit. Hrozí jí až osm let vězení.

Obviněná žena podle policie v průběhu let 2019 a 2020 neodváděla za zaměstnance firmy daň z příjmu, zdravotní a sociální pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti. Všem přitom byly částky ze mzdy sráženy.

Kromě toho se od ledna 2021 do ledna 2022 dopouštěla podvodu. „Žena objednávala a následně odebírala zboží a služby od nejméně dvaceti dodavatelů i přesto, že si byla vědoma faktu, že společnost z důvodu předlužení není schopna za výše uvedené zboží a služby platit,“ popsala policejní mluvčí Věra Mžiková.

Způsobená škoda přesáhla čtyři miliony korun. Policie ženu obvinila ze spáchání trestného činu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby a trestného činu podvod. V případě prokázání viny jí hrozí až osm let ve vězení.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena způsobila škodu za čtyři miliony korun. Hrozí jí až osm let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.