Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rodiče nechali děti samotné a šli slavit. Dvouměsíční holčička se udusila

Až deset let vězení hrozí rodičům, kteří nechali své dvě děti doma samotné a odešli slavit do města. Dvouletý chlapec a dvouměsíční holčička byli ale silně nachlazení a mladší z dětí se udusilo. Rodiče to zjistili až ráno.

Informace dnes zveřejnil deník Právo. Podle něj měli vyšetřovatelé třiadvacetiletého otce a dvaadvacetiletou matku obvinit z opuštění dítěte. V případě prokázání viny je může soud poslat až na deset let do vězení.

Incident se měl stát během předloňské silvestrovské noci v rodinném domě v Českých Budějovicích. Sem měla dvojice spolu s dětmi přijít ke svému známému oslavit konec roku. Po půlnoci měli v oslavách pokračovat ve městě, dvouletého chlapce a dvouměsíční dceru přitom nechali v domě opuštěné, a to i přesto, že podle svědků byly děti silně nachlazené.

Matka podle Práva během výslechu uvedla, že po návratu obě děti zkontrolovala a byly v pořádku. „Vzbudili jsme se pak kolem desáté. Nejprve jsem šla připravit mléko, a když jsem dceru vzala do náručí, byla už bezvládná. Volali jsme pomoc, přítel se ji mezitím snažil oživit masáží srdce,“ měla vypovědět žena do policejního protokolu.

Provedená pitva ukázala, že dýchací cesty dítěte, které byly zasažené infekcí, se postupně ucpávaly hlenem, a to vedlo k zadušení. Oba rodiče měli podle znalce jasné signály k závažnému zdravotnímu stavu holčičky. „Pokud by reagovali včas, s největší pravděpodobností by se dal závažný stav dítěte zvládnout a smrtelný vývoj odvrátit,“ uvedl.

Policejní mluvčí Martina Joklová uvedla, že se případem kriminalisté dále zabývají. „S ohledem na charakter věci a skutečnost, že poškozeným subjektem je zvlášť zranitelná oběť trestného činu, nebudeme případ komentovat,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, smrt, dítě, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče nechali děti samotné a šli slavit. Dvouměsíční holčička se udusila  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.