Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dva mrtvé si vyžádal pád malého letadla na bavorské straně Šumavy. Zřítilo se nedaleko od hranic s Českem

Dva mrtvé si dnes vyžádal pád malého letadla na bavorské straně Šumavy, informovala agentura DPA s odvoláním na německou policii. Podrobnosti o neštěstí u obce Neuschönau policisté zatím nesdělili. Podle dolnobavorského policejního ředitelství jsou oběťmi havárie dva muži, kteří byli na palubě. Policie také uvedla, že místo, odkud stroj startoval, dosud není známé.

Místo havárie se nachází asi 500 metrů od centra národního parku Bavorský les v obci Neuschönau, která je vzdáleno jen několik kilometrů od hranic s Českou republikou. Trosky letounu jsou roztroušeny na velké ploše. Místo neštěstí bylo na velké ploše obehnáno páskou, na místě byl velký počet složek záchranného systému z řad policie, záchranné služby, hasičů a místní horské služby. V akci byl i policejní vrtulník. Podle prvních zjištění policejního ředitelství v Dolním Bavorsku jednomotorový letoun obsadili dva lidé, kteří při havárii zahynuli. Identita obou cestujících a trasa letu jsou v současné době stále nejasné a jsou předmětem současného vyšetřování. 

Svědci dnes kolem 9:00 zpozorovali kroužící letadlo, které o chvíli později zmizelo v zalesněné oblasti poblíž centra národního parku. Na místo nehody se ve velkém počtu sjeli záchranáři, policisté, hasiči i členové horské služby. 

Centrum národního parku Luzný (Lusen), v jehož venkovním areálu o rozloze asi 200 hektarů lze vidět rysy, vlky, medvědy a další divoká zvířata, bylo kvůli havárii uzavřeno a všechny prohlídky s průvodcem byly zrušeny. Parkoviště P1 je uzavřeno, alternativně je návštěvníkům Hans-Eisenmann-Haus a stezky korunami stromů k dispozici parkoviště P2.

Nehoda se stala nedaleko od hory Luzný

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Národní park Bavorský les, Richard Beneš

Štítky letecká nehoda, pád letadla, Šumava, Bavorský les, dva lidé zahynuli, národní park, Luzný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mrtvé si vyžádal pád malého letadla na bavorské straně Šumavy. Zřítilo se nedaleko od hranic s Českem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.