Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

U Bavorovic se čelně srazila dvě auta. Starší řidič zemřel

, aktualizováno 28. dubna 2023, 7:53

Krátce po sedmé hodině večer došlo u Bavorovic k tragické dopravní nehodě dvou osobních aut. Starší muž, kterého převezli do nemocnice s mnohačetnými poraněními, nehodu nepřežil. Silnice byla kvůli střetu několik hodin uzavřená.

K nehodě došlo u Bavorovic na silnici číslo 105 směrem do Hluboké nad Vltavou. Čelně se tady srazila dvě osobní auta. „Devětačtyřicetiletá řidička jela ve směru od Českých Budějovic na Hlubokou nad Vltavou, kde za odbočkou k obci Bavorovice na rovném úseku začala předjíždět jedoucí autobus a následně čelně narazila do protijedoucího vozidla,“ popsal okolnosti nehody policejní mluvčí Milan Bajcura.

Řidič druhého vozu, šestašedesátiletý muž, zůstal ve voze zaklíněný a záchranáři ho museli vyprostit. „Muž sice komunikoval, ale utrpěl těžká mnohočetná poranění. Záchranáři jej zajistili žilní linkou k nitrožilnímu podání léků, imobilizovali jej krčním límcem a vakuovou matrací a následně jej transportovali do traumacentra českobudějovické nemocnice,“ popsala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Muž nakonec v nemocnici i přes veškerou snahu lékařů zraněním podlehl. Informaci potvrdil policejní mluvčí. Druhou zraněnou je žena středního věku, která podle Fajtlové utrpěla lehká zranění.

Silnice byla několik hodin uzavřená. „Případ si od českobudějovických dopravních policistů převzali jejich kolegové z oddělení obecné kriminality, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti,“ doplnil Bajcura.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje, Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

leo podstanický

To už nemá cenu komentovat.

Pátek, 28. dubna 2023, 12:18Odpovědět

U Bavorovic se čelně srazila dvě auta. Starší řidič zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.