Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž se vážně poranil při opravě střechy. Prolomila se pod ním krytina

Vážná poranění si o víkendu způsobil muž, který se rozhodl v neděli před polednem zkontrolovat střechu kravína, kterou měl v plánu opravovat. Krytina se pod jeho nohami propadla a pádem z několika metrů se poranil.

„Mladý muž, který se chystal opravovat střechu, se během prvotní kontroly propadl z výšky sedmi metrů do útrob kravína. Na místě zasahovala zdravotnická záchranná služba z Vodňan i letecká záchranná služba. Zraněného muže zdravotníci letecky transportovali do nemocnice. Muž nebyl pod vlivem alkoholu,“ shrnula mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Kupodivu nešlo o jediný takový případ, který zaměstnal záchranné složky. Něco podobného se odehrálo také o dva dny dříve v Miroticích, kde mladý muž rovněž spadl ze střechy. „Pracoval na rekonstrukci domu a prováděl demontáž střechy, zavrávoral a spadl z výšky osmi metrů. Zraněného muže z místa transportovala letecká zdravotnická služba. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní s hodnotou 2,7 promile,“ dodala Čuřínová Ingrišová.

Záchranáři se během víkendu nezastavili. Zaměstnala je široká škála zásahů. „Kromě toho, že jsme poskytovali akutní péči pacientům, jenž spadli z výšky, zasahovali jsme také u osob, které si způsobily řezná poranění motorovou pilou či u nich došlo k tonutí,“ uzavřela mluvčí krajské záchranky Zuzana Fajtlová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Jihočeský kraj, pád, střecha, ZZS JČK, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se vážně poranil při opravě střechy. Prolomila se pod ním krytina  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.