Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

U Pištína se čelně srazilo osobní auto a náklaďák. Hlavní tah na Písek je neprůjezdný

, aktualizováno 22. června 2023, 10:40

Krátce před půl 10 došlo mezi obcemi Pištín a Sedlec na silnici I/20 k dopravní nehodě osobního a nákladního auta. Podle policejní mluvčí Martiny Joklové se jedná o čelní střet. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Silnice I/20 je neprůjezdná.

Nehoda se stala deset minut před půl 10 na silnici I/20 mezi obcemi Sedlec a Pištín. Policejní mluvčí Martin Joklová uvedla, se jedná o čelní střet dvou vozidel, později bylo upřesněno, že se jedná o osobní a nákladní auto. Na místo byl vyslán vrtulník a tři posádky záchranářů z Vodňan a Českých Budějovic.

Zraněni byli tři lidé. „Muž ve středním věku utrpěl poranění hrudníku, starší žena poranění hlavy a horní končetiny. Po ošetření byli pozemní cestou převezeni do českobudějovické nemocnice. Starší muž zůstal po nárazu ve voze zaklíněn a při našem příjezdu byl v bezvědomí a nekomunikoval. Zdravotníci mu zajistili žilní vstup pro podání léků, následně mu byly zajištěny dýchací cesty, aby mohl být napojen na umělou plicní ventilaci," uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. S podezřením na těžké poranění hlavy muže letecky transportovali do táborské nemocnice.

Hlavní tah na Písek je neprůjezdný. Objízdné trasy jsou z Českých Budějovic vedeny na Netolice a Podeřiště. Směrem do krajského města je doprava odkláněna na Velhlavy a Malé Chrášťany.

Omezení má podle dopravního webu policie trvat několik hodin.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Pištína se čelně srazilo osobní auto a náklaďák. Hlavní tah na Písek je neprůjezdný  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.