Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Žena nabourala do plotu a zaparkovaného auta. Nadýchala skoro tři a půl promile

Až tři roky vězení hrozí padesátileté ženě, která havarovala na konci minulého týdne v obci Světlík na Českokrumlovsku. Žena narazila do kovového plotu rodinného domu a do auta zaparkovaného před ním. Přivolaní policisté na místě zjistili, že řidička je silně podnapilá. Nadýchala téměř tři a půl promile.

Nehoda se stala v neděli odpoledne v obci Světlík na Českokrumlovsku. Padesátiletá řidička jela v osobním autě Škoda Octavia, podle policie nezvládla řízení a vyjela ze silnice. „Přední částí vozu narazila do kovového oplocení jednoho z domů a dále do přední částí zde zaparkovaného vozidla tovární značky Seat. Po nehodě zůstala řidička stát s vozidlem zaklíněná na betonové podezdívce,“ popsal okolnosti nehody policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Při nehodě se zranila řidička i její spolujezdkyně, obě musely být převezeny do českokrumlovské nemocnice. Ještě předtím ale policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem. „Žena řídila v silně podnapilém stavu. Nadýchala bezmála tři a půl promile alkoholu v dechu,“ doplnil Šupík.

Způsobená škoda byla vyčíslena na minimálně 170 tisíc korun. „Podezřelá řidička bude muset nyní nejen uhradit škodu, kterou v opilosti způsobila, ale čeká ji také soud, kde jí za spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena nabourala do plotu a zaparkovaného auta. Nadýchala skoro tři a půl promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.