Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hořící auta na Pražském předměstí nedají lidem spát. Policie stále hledá svědky

Už od léta minulého roku se vždy jednou za čas objeví případ požáru auta, který někdo založil s největší pravděpodobností úmyslně. Policie řeší, zda by se mohlo jednat o jednoho pachatele, který se pohybuje především v okolí Pražského předměstí. Lidé v lokalitě případy registrují a neznámý pachatel jim dělá starosti.

V Neplachově ulici je při čtvrtečním dopoledni klid, před nedávnem tu ale místní prožili další nepříjemnou noc. Nad ránem se ozvaly rány z hořícího auta. Slyšel je i jeden z místních, který právě vychází z jednoho z domů. Na otázku, zda o případech hořících aut slyšel, odpovídá, že samozřejmě ano. „Podle mě to musí rozhodně dělat jeden člověk, vždy si jednou za čas vyhlídne auto, které zapálí. Nevím, jestli mu to přijde jako zábava,“ řekl. Jméno si uvést nepřál.

Podobně to vidí i jeden z obyvatel Kubatovy ulice. I on si přál zůstat v anonymitě. „Auto mám a popravdě, aniž bych si uvědomoval, že bych se o něj bál, tak povědomě parkuji před policejní stanicí u SKP, kde si říkám, že by musel ten dotyčný být hodně odvážný jít přímo před ní a tam to zapálit. Co se potkávám se sousedy, tak je mi z toho jasné, že zřejmě obavu všichni mají a nevyjasnění případu je značně znervózňuje,“ popsal své dojmy.

Obavy lidí v okolí

Strach mají zejména ti, kteří auto potřebují ke své práci. Jedním z nich je i David Řehák, který pracuje jako kurýr. „Já bych byl bez auta nahraný, potřebuju ho každý den, takže samozřejmě ty případy eviduju a dobře se mi nespí. Doufám, že ho co nejdřív dopadnou,“ popsal.

Podle některých lidí je nepochopitelné, že pachatel ještě nebyl dopaden. „Je to několikátý případ. Vždy se děje skoro to stejné, nechápu, že toho člověka policie ještě nechytla. Zničená auta asi nejsou dostatečná motivace pro to, se na toho člověka zaměřili. Všude jsou kamery, ale doteď se nepodařilo získat žádný záznam?“ myslí si Marie Výborná.

Úřadoval na Pražském sídlišti znovu žhář? Policie řeší další zapálené auto

Zhruba dva měsíce byl klid. O uplynulém víkendu však hasiči znovu zasahovali u hořícího osobního automobilu na Pražském sídlišti. Vůz měl zapálit neznámý pachatel. Mohlo by se jednat o stejného člověka, který má na svědomí už několik dalších...

Policie se podle policejního mluvčího Jiřího Matznera ale případům intenzivně věnuje. „Nechceme samozřejmě nic podcenit. Případům se věnují kriminalisté z územního odboru a českobudějovičtí policisté, o konkrétních krocích a kam směřujeme vyšetřování, ale nemůžeme z taktických důvodů mluvit. Rádi bychom ale znovu požádali svědky nebo každého, kdo by si všiml někoho či něčeho podezřelého, aby nám to nahlásil na linku 158,“ uvedl Matzner.

Nedávné případy

Případů v posledních týdnech znovu přibylo. Dvě auta hořela na konci června a začátku července v Neplachově ulici a jedno v ulici Roberta Bosche. Příčiny obou incidentů policie vyšetřuje. Řeší také, jestli se mohlo jednat o pachatele, který by mohl mít na svědomí i několik předchozích požárů.

Další požáry automobilů v Českých Budějovicích. Nad ránem hořela dvě auta

Dvě auta hořela ve středu ráno v Českých Budějovicích. Hasiči zasahovali během přibližně 30 minut v ulicích, které jsou od sebe vzdálené přibližně dva kilometry. Okolnosti jsou předmětem vyšetřování. Oheň způsobil škody za desítky tisíc korun....

V dubnu řešili hasiči a policisté případ, kdy plameny poničily plameny tři zaparkovaná auta v Kubatově ulici. V druhé polovině září minulého roku hořel obytný vůz u areálu SKP, který se nachází nedaleko od místa říjnového požáru, kde pro změnu hořel Renault Kangoo.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto čtenář Budějcké Drbny

Štítky krimi, policie, Pražské předměstí, hasiči, požáry, auta, žhář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořící auta na Pražském předměstí nedají lidem spát. Policie stále hledá svědky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.