Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policii se podařilo dopadnout internetové podvodníky. Z obětí vylákali miliony korun

Úspěšný zásah mají za sebou táborští policisté. Společně se slovenskými kolegy se jim podařilo dopadnout podvodníky, kteří přes internet vylákali z několika lidí miliony korun. Jednapadesátiletá žena je obviněna a ve vazbě, devětadvacetiletého muže zadrželi na Slovensku a policisté zažádali o jeho vydání do Česka.

Sérii několika podvodů vyšetřovali táborští kriminalisté od února letošního roku. „Pachatelé pod různými legendami vylákali od poškozených značné částky peněz. Využívali například legendy o pomoci při léčbě v zahraničí a následný mnohonásobný zisk Bitcoinů, příslib lásky a společného života po odblokování dědictví po majetném předkovi nebo investování do virtuální měny,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Z několika obyvatel České republiky takhle vylákali miliony korun. Během vyšetřování se podařilo zjistit, že hlavní pachatel by se měl nacházet na Slovensku. Táborští kriminalisté proto požádali o pomoc slovenské kolegy.

Po několika společných jednáních, na základě kterých došlo k identifikaci dalších členů skupiny, provedli v minulém týdnu kriminalisté domovní prohlídku u dvou hlavních pachatelů.

„V jižních Čechách byla v souvislosti s podvody zadržena jednapadesátiletá žena a na Slovensku v okrese Michalovce devětadvacetiletý muž. Žena byla obviněna a je stíhána vazebně. Muž je zadržen a omezen na svobodě na Slovensku, kde probíhají další úkony. Táborští kriminalisté požádali o vydání slovenského občana k trestnímu stíhání do České republiky,“ okomentovala Pokorná.

Policie v souvislosti s tím znovu varuje, aby byli lidé v podobných situacích obezřetní, nikomu neposílali své citlivé údaje a peníze.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, podvod, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Glőckner

Nikdy nepochopím, jak jeden člověk může okrást druhého. Ale oni se mezi sebou i vraždí... I kdybych našel na ulici tašku s milióny, vrátím ji.

Úterý, 1. srpna 2023, 06:42Odpovědět

Martin Vyhlídal

Lidi jsou prostě hloupý naivní nechají si mazat med kolem pusy.

Úterý, 1. srpna 2023, 06:38Odpovědět

Policii se podařilo dopadnout internetové podvodníky. Z obětí vylákali miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.