Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Požár haly v Ledenicích způsobil škodu za 25 milionů korun. Příčina je v šetření

Škodu za 25 milionů korun způsobil včera večer požár haly s dílenskou a zahradní technikou v Ledenicích. Na místě zasahovalo několik jednotek dobrovolných a profesionálních hasičů. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Příčina je v šetření.

Hořet začalo v objektu firmy s dílenskou a zahradní technikou u Ledenic na Českobudějovicku po deváté hodině večer. Na místo vyrazily tři jednotky profesionálních hasičů a osm jednotek dobrovolných hasičů.

„Na místě hořely dvě haly o rozměrech zhruba 30 x 30 metrů, kde byla uskladněna zahradní technika a dílna. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 23:20. Celou noc probíhaly další hasební práce na dohašení ohnisek uvnitř objektů,“ uvedl za hasiče Vratislav Malý.

Kolem sedmé hodiny ráno hasiči snížili stupeň požárního poplachu, některé jednotky ale i tak zůstaly na místě a stále zasahují, uvedla kolem deváté hodiny ráno Matějů.

Způsobená škoda je stanovena na 25 milionů korun, majetek za dalších zhruba deset milionů korun se podařilo uchránit. „Příčina je předmětem šetření. Celý zásah se obešel bez zranění,“ uzavřela Matějů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, požár, Ledenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár haly v Ledenicích způsobil škodu za 25 milionů korun. Příčina je v šetření  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.