Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Požár skládky pneumatik v Borovanech. Škoda způsobená plameny jde do desítek milionů korun

Škodu 60 milionů korun způsobil noční požár skládky pneumatik ve firmě na jejich recyklaci u Borovan na Českobudějovicku. Požár zachvátil plochu o rozloze 100 x 150 metrů. Podle hasičů nad ránem dosahovaly plameny výšky až dvaceti metrů.

„Zasahuje šest profesionálních a jedenáct dobrovolných jednotek s celkem šestadvaceti cisternami, na místě je i chemická laboratoř. Byl vyhlášen třetí stupeň poplachu. Hasiči zřídili tři čerpací stanoviště na rybnících v okolí,“ doplnili po páté hodině ranní hasiči.

Kromě hašení se hasiči soustředili také na ochranu části areálu, který nezasáhly plameny. „Monitorujeme ovzduší v okolí kvůli zplodinám hoření. Nikdo nebyl zraněn. Škoda byla předběžně odhadnuta na 60 milionů korun, příčinu vzniku šetříme. Zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě 100 milionů korun,“ doplnili během rána hasiči.

Jde o druhý větší požár v rozmezí jednoho dne ve stejné lokalitě. Od úterní noci hasiči zasahovali u požáru haly a skladu s nářadím v Ledenicích na Českobudějovicku. Obě lokality dělí vzdušnou čarou jen stovky metrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JČK

Štítky ČR, požár, odpady, Budějovicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár skládky pneumatik v Borovanech. Škoda způsobená plameny jde do desítek milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.