Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Starosta Borovan po požáru nabádá firmy, aby zvýšily ostrahu svých objektů

, aktualizováno 4. srpna 2023, 14:28

Starosta Borovan na Českobudějovicku Vít Fialka (Pro Borovansko) nabádá firmy ve městě a okolí, aby zvýšily ostrahu svých objektů. Reaguje na čtvrteční požár skládky pneumatik ve firmě na jejich recyklaci v Borovanech. Nelze vyloučit, že oheň úmyslně někdo založil, řekl dnes Fialka ČTK. Požár skladu a firmy způsobil škodu 60 milionů korun, hasiči tam stále zasahují.

„Den předtím hořelo v Ledenicích a obě místa jsou od sebe vzdálená jen kousek. Připadá mi to jako zvláštní náhoda. Ani hasiči nevylučují možnost, že by někdo mohl oheň založit úmyslně," řekl starosta borova Vít Fialka (Pro Borovansko). V Ledenicích hořela hala a sklad s nářadím, vznikla tím škoda 25 milionů korun. Požár hasiči začali likvidovat v úterý pozdě večer a práce pokračovaly i ve středu. V noci ze středy na čtvrtek pak začal hořet objekt nedaleké firmy v Borovanech. Fialka uvedl, že vzhledem k současné situaci by se právě proto podniky v okolí měly ještě více zaměřit na ostrahu svých objektů.

Policie ale zatím souvislost mezi oběma případy nevidí. „Kriminalisté zatím vylučují mezi oběma událostmi souvislost. Ale neznamená to nic konkrétního, stále se pracuje se všemi verzemi vzniku požárů," řekl policejní mluvčí Miroslav Šupík. Oba místa požáru dělí vzdušnou čarou jen stovky metrů.

Požár skládky pneumatik v Borovanech. Škoda způsobená plameny jde do desítek milionů korun

Škodu 60 milionů korun způsobil noční požár skládky pneumatik ve firmě na jejich recyklaci u Borovan na Českobudějovicku. Požár zachvátil plochu o rozloze 100 x 150 metrů. Podle hasičů nad ránem dosahovaly plameny výšky až dvaceti metrů.

Zásah po požáru skládky pneumatik ve firmě na jejich recyklaci v Borovanech pokračuje. Následky ohně na místě, kde nadále platí třetí stupeň požárního poplachu, nyní likviduje pět desítek hasičů.

Firma Bonus, kterou požár zasáhl, se 20 let zabývá zpracováváním pneumatik. Z granulátové drtě vyrábí například materiál na plochu dětských hřišť. Uchráněná hodnota majetku činí 100 milionů korun. Recyklační linka, kterou podnik provozuje, zpracovává 30 tisíc tun ojetých pneumatik ročně.

Požár haly v Ledenicích způsobil škodu za 25 milionů korun. Příčina je v šetření

Škodu za 25 milionů korun způsobil včera večer požár haly s dílenskou a zahradní technikou v Ledenicích. Na místě zasahovalo několik jednotek dobrovolných a profesionálních hasičů. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Příčina je v šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, odpady, správa, Borovany, Českobudějovicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Borovan po požáru nabádá firmy, aby zvýšily ostrahu svých objektů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.