Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kamion s návěsem skončil u Českých Budějovic ve škarpě a zaklíněný ve stromu

Několik hodin museli včera večer hasiči zasahovat u nehody kamionu, který u Českých Budějovic sjel do škarpy. S návěsem se navíc zaklínil do stromu. Hasičům se podařilo návěs vyprostit a pomoct i s vytažením kamionu zpět na silnici.

Nehoda se stala u Starých Hodějovic na Českobudějovicku před sedmou hodinou večer. „Kamion zapadl do škarpy a návěsem se zaklínil do stromu. Velitel zásahu tak povolal automobilovou plošinu,“ uvedli hasiči na sociální síti X (dříve Twitter).

Pomocí řetězových pil, hydraulických nůžek a rozbrusu se podařilo během hodiny návěs uvolnit. Hasiči poté pomohli také při vytažení kamionu specializovanou firmou. Silnice byla před desátkou hodinou večer průjezdná.

Jihočeští hasiči za sebou mají nároční víkend, kdy jih Čech zasáhla sněhová kalamita. K dopravním nehodám vyjížděli v sobotu ve 244 případech. Loni podle statistické ročenky hasičů činil denní průměr zásahů u nehod zhruba 60 výjezdů. Technických pomocí bylo za sobotu 1372, kdežto denní průměr loni byl asi 200. Celkem v sobotu zasahovalo v Česku přes 2250 hasičských jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

K technickým pomocím hasiči vyjížděli v sobotu nejčastěji v Jihočeském a Středočeském kraji. V každém z těchto regionů byly těchto zásahů více než tři stovky. U dopravních nehod zasahovali hasiči nejčastěji ve Středočeském kraji, a to ve více než čtyřech desítkách případů.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, nehoda, kamion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion s návěsem skončil u Českých Budějovic ve škarpě a zaklíněný ve stromu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.