Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Na Jindřichohradecku spadl do studny pes. Zachránili ho hasiči

Dramatické chvíle zažil pes, který minulý týden na Jindřichohradecku spadl do deset metrů hluboké studny. Na pomoc mu přijeli třeboňští hasiči, kteří pro něj slanili. Psa se podařilo během zhruba půl hodiny zachránit.

Událost se stala minulý týden v obci Cep na Jindřichohradecku, kde do přibližně deset metrů hluboké studny spadl pes. Na místo byli přivoláni třeboňští hasiči, kteří se ihned pustili do záchrany. „Velitel zásahu po prvotním průzkumu rozhodl, že se do studny pro pejska sám slaní. Komplikací byla rozvodová instalace u vršku studny, ze které po poruše vytékala voda a nešla zastavit,“ uvedli hasiči na Facebooku.

Jakmile se velitel zásahu pro pejska dostal, přendal ho do vaku, která hasiči vytáhli nahoru. Majitelé si zvíře ihned odnesli domů, aby ho zahřáli. Ve studně strávil pes zhruba půl hodiny.

Jinému psovi pomohli hasiči během sněhové kalamity, který zasáhla jih Čech minulý týden. Zvíře totiž nedaleko Tábora uvízlo ve sněhu a nemohlo se dostat ven. „V poli za Podolím u Tábora zachránili hasiči vysíleného psa. Tomu se nalepil sníh na jeho dlouhé chlupy a uvíznul tak v asi půlmetrovém sněhu. Záchranu přivolala všímavá žena, která zaslechla jeho štěkot,“ komentoval tehdy mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý.

Pes uvízl v půlmetrovém sněhu. Zachránili ho hasiči

Sněhová kalamita na jihu Čech napsala řadu příběhů. O jednom se šťastným koncem informovali hasiči. Těm se podařilo zachránit psa, který uvízl v půlmetrovém sněhu. Štěstí měl díky svědkyni, ta si totiž zvířete všimla a zavolala pomoc.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, pes, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Majitelé by si na své čoklíky měli dávat pozor,at hasiči nemusí řešit každou píčovinu!!!!!Mají na práci i důležitější věci!!!!!

Neděle, 10. prosince 2023, 16:23Odpovědět

Na Jindřichohradecku spadl do studny pes. Zachránili ho hasiči  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.