Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Další podvedený muž, který chtěl investovat. Přišel o více jak půl milion korun

O více jak půl milionu korun přišel muž, který se nechal na Facebooku zlákat od neznámého pachatele k investování do akcií a kryptoměn. Založil si několik bankovních účtů, na které si postupně zaslal více jak půl milionu korun, peníze pak převedl do Bitcoinu a do elektronické peněženky. Když si vše rozmyslel k penězům už se nedostal.

Podvedený muž se na policii obrátil v minulém týdnu. Na sociální síti ho měl kontaktovat neznámý muž, který mu nabídl investiční příležitost v podobě investic do akcií a měnových párů prostřednictvím jedné společnosti. „Poškozený jeho nabídky využil. Založil si bankovní účty, kam v osmi platbách zaslal více jak půl milionu korun. Prostředky pak převedl do kryptoměny Bitcoin a rozeslal na elektronické peněženky určené pachatelem,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Když se mu později celá investice rozležela v hlavě, chtěl prostředky vybrat zpět. To už ale bohužel nebylo možné. Neznámý pachatel s ním navíc přestal komunikovat. 

Bohužel se nejedná ojedinělý případ. I přes opakovaný apel policistů k takovým situacím dochází. Policisté proto znovu varují, aby lidé na podobné nabídky nereagovali. „Neposílejte peníze lidem, které jste nikdy neviděli. Nezadávejte své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví přes neznámé odkazy. Nevěřte rychlému zbohatnutí a už vůbec ne tomu, že vám k němu pomůže nezištně člověk, který vás náhodou kontaktuje pře internet. Chraňte své peníze a vždy dobře promyslete, jak s nimi nakládáte," dodala Krausová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky krimi, policie, investování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Stále mi volají nějací lidé se silným přízvukem. Asi ruským. Je nějaká složka policie, která se tím zaobírá?

Středa, 13. prosince 2023, 09:24Odpovědět

Diskutér T.

To je blbů na světě co?

Středa, 13. prosince 2023, 06:15Odpovědět

Další podvedený muž, který chtěl investovat. Přišel o více jak půl milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.