Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Výbuchu plynu zdevastoval dům na Českobudějovicku. Škoda je 8 milionů

Jihočeští policisté vyšetřují výbuch plynu a požár domu v obci Kamenný Újezd na Českobudějovicku, ke kterému došlo v sobotu kolem 10 hodiny dopoledne. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, zraněna byla jedna osoba. Výbuch objekt zcela zdemoloval a přivolaný statik rozhodl, že stavba musí byt stržena. Odhad škod se pohybuje kolem 8 milionů korun. Celá obec byla také odpojena od plynu.

V sobotu kolem 10. hodiny dopoledne došlo v jednom z domů v obci Kamenný Újezd na Českobudějovicku k výbuchu plynu a následnému požáru. V objektu podle informací, které zveřejnili policisté na sociální síti X, dříve Twitteru, probíhaly v době výbuchu stavební práce. Přesné příčiny výbuchu jsou nyní v šetření. Při události byla zraněna jedna osoba, která utrpěla popáleniny v oblasti obličeje. Po ošetření byl dotyčný transportován do českobudějovické nemocnice.

„Požár se od přípojky rozšířil přes sklep a první patro až do střechy. Na místo jsme vyslali sedm cisteren, dva dopravní automobily, automobilovou plošinu a automobilový žebřík. Požár je v tuto chvíli již pod kontrolou. Statik rozhodl, že dům je neobyvatelný a půjde k demolici. Škoda činí 8 milionů korun,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Následkem výbuchu došlo také k odpojení celé obce od přívodu k plynu. Jak dlouho bude toto omezení trvat, není v tuto chvíli jasné. U události zasahují všechny složky IZS a dá se očekávat, že zásah potrvá do odpoledních hodin.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JčK

Štítky okres České Budějovice, újma, výbuch, Kamenný Újezd, X

Výbuchu plynu zdevastoval dům na Českobudějovicku. Škoda je 8 milionů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.