Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž měl obchodovat s lidmi. Rumunů mám plné zuby, řekl u soudu s pláčem

Ve středu ráno začalo před českobudějovickým krajským soudem jednání, ve kterém je obžalovaný devětatřicetiletý muž z Rumunska z obchodování s lidmi, znásilnění a nedovoleného ozbrojování. Společně se svou ženou je pak obviněný z kuplířství, kterého se měla dvojice dopouštět v nočním klubu v Českých Velenicích.

Devětatřicetiletý muž z Rumunska je obviněný hned z několika činů. Podle obžaloby se měl dopustit obchodování s lidmi, když v Rumunsku organizoval nábor dělníků, kteří měli pracovat v Česku v lese. „Využil jejich nepříznivé ekonomické situace, převezl je do České republiky, kde zneužil toho, že neuměli česky a neznali prostředí,“ uvedla žalobkyně Daniela Přibylová.

Kromě toho čelí také obvinění ze znásilnění, ke kterému mělo dojít v nočním klubu Casanova v Českých Velenicích. „Levou rukou poškozené zakryl ústa, aby nemohla křičet, vyhrnul jí noční košili a začal ji osahávat, poté na ní provedl soulož. Pak ji poslal pracovat dolů do baru. Poškozená se nebránila, protože měla strach,“ uvedla žalobkyně.

Kuplířství v nočním klubu Casanova

Muž je dále obviněný z nedovoleného ozbrojování, a to kvůli zbraním, které se našly u něj doma, a také z kuplířství, kterého se měl dopouštět spolu se svojí manželkou ve zmiňovaném nočním klubu v Českých Velenicích.

I ona dnes stanula před soudem. Podle obžaloby dohlížela na chod klubu, vybírala peníze od dívek, které tam pracovaly, rozdělovala mezi ně tržbu, vysvětlovala pravidla klubu.

Devětatřicetiletý muž během výpovědi všechna obvinění popřel. Řekl, že nikdy neorganizoval nábory dělníků, že se mu kvůli práci lidé ozvali sami, že jim zařídil slušné ubytování a za odvedenou práci jim platil. Připustil, že některé platby sice proběhly pozdě, ale nikomu peníze nedluží. Během výpovědi se rozbrečel se slovy, že „má Rumunů plné zuby“ a že má kvůli nim jen problémy.

Odmítl také, že by došlo ke znásilnění. „Mám důkazy na to, že jsem byl v době, kdy jsem měl ten čin spáchat, v zahraničí. Byl jsem ve Francii, kde jsem kupoval auto,“ uvedl. Motivací poškozené k nařčení ze znásilnění podle něj mohlo být to, že ji v nočním klubu přistihl s drogami. „Hrozně jsem jí vynadal. Protože to nemám rád. Byl jsem na ni sprostý, to ano. Ale nikdy jsem ji fyzicky nenapadl a nikdy jsem ji neznásilnil. Tohle byl jediný konflikt, který jsme mezi sebou měli,“ popsal.

Nesouhlasil ani s tím, že by se spolu se svojí ženou dopustil kuplířství. Podle něj pomohl klub otevřít, když dům opravil. Provozovala ho ale jeho známá, která se také živila prostitucí, uvedl. Zmínil, že se „snažil několikrát klubu zbavit“.

Soudní jednání má pokračovat v pátek. Obžalovanému hrozí až 12 let vězení, jeho ženě pak až osm let za mřížemi.

Ohodnoť článek

Foto Elmira Talířová

Štítky krimi, soud, české budějovice, kuplířství, obchod s lidmi, znásilnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž měl obchodovat s lidmi. Rumunů mám plné zuby, řekl u soudu s pláčem  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.