Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Masivní krvácení a ztráta životních funkcí. Čtveřice policistů si převzala ocenění za záchranu života

Ocenění za příkladnou práci si ve čtvrtek dopoledne převzala čtveřice jihočeských policistů. Ti pomohli ženě v Českých Budějovicích, která masivně krvácela z nohy, a muži v Prachaticích, který zkolaboval na ulici. Odměnu a pochvalu jim udělil ředitel jihočeské policie Luděk Procházka.

Kázeňská odměna putovala do rukou Jakuba Peška a Jakuba Čoudka z českobudějovické hlídkové policie. Oba muži řešili 15. ledna běžný dopravní přestupek v centru města, když si všimli, že u nedalekého domu leží na chodníku žena.

„Kolega se běžel podívat, jestli paní nepotřebuje pomoc. Tam zjistil, že paní masivně krvácí. V autě mám zdravotnický batoh, který jsme vzali a běželi jí pomoct. Zjistili jsme, že se jedná o tepenné krvácení, které jsme se pokusili zastavit pomocí škrtidla a obvazu a komunikovali jsme s ní, až do příjezdu záchranářů,“ popsal zásah Jakub Pešek. U policie pracuje přes tři roky.

Druhými oceněnými byli Jaroslav Kotál a Jakub Klabouch. I oni díky rychlému zásahu pomohli muži, který 17. ledna ležel na chodníku v Prachaticích. „Když jsme přijeli na místo, tak jsme zjistili, že pán nemá životní funkce. Byla u něj už paní, která ho oživovala, takže jsme ji vystřídali a počkali až do příjezdu záchranné služby, která ho převezla do nemocnice“ popsal Jaroslav Kotál, který je policistou už 14 let. Poslední půl rok slouží právě v Prachaticích.

Ocenění udělil ředitel jihočeské policie Luděk Procházka čtyřem policistům během slavnostního přivítacího ceremoniálu nových policistů. Celkem šest mužů a šest žen složilo služební sliby a posílilo tak řady jihočeských policistů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová, Policie ČR

Štítky krimi, policie, ocenění, nováčci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masivní krvácení a ztráta životních funkcí. Čtveřice policistů si převzala ocenění za záchranu života  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.