Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeská policie loni objasnila čtyři z pěti vražd spáchaných v kraji

Jihočeská policie loni objasnila čtyři z pěti vražd spáchaných v kraji. Zatím stále pracuje na případu úmrtí novorozence v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku. Policisté stále shánějí k případu možné svědky.

„V případě vraždy novorozence, jehož tělo bylo objeveno v Lipně nad Vltavou, jsme upřesnili některá data. Vyzvali jsme veřejnost o pomoc a stále událost vyšetřujeme," řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

O případu informovala policie na konci července 2023, kdy muž oznámil na linku 158, že v kontejneru na posyp u Základní školy v Lipně nad Vltavou nalezl tělo novorozence. Případ kriminalisté vyšetřují jako zvlášť závažný zločin vraždy.

Vraždu novorozence se stále nepodařilo vyřešit. Policie hledá svědky

Policii se stále nepodařilo uzavřít tragický případ z července minulého roku, kdy byl v kontejneru na posyp v Lipně nad Vltavou nalezen mrtvý novorozenec. Případ vyšetřují kriminalisté jako vraždu a žádají každého, kdo by měl jakékoliv informace,...

Kromě toho policisté loni řešili další čtyři vraždy. V polovině září kriminalisté obvinili devětatřicetiletého muže z vraždy ženy v Dolním Dvořišti. Na konci září vyšetřovali tragické úmrtí ženy a muže ve Frymburku na Českokrumlovsku. Podle policie šlo o vraždu a sebevraždu.

Na konci září se policisté zapojili do vyšetřování vraždy ženy z Rakouska, jejíž tělo našli na hřbitově v Pohoří na Šumavě na Českokrumlovsku. Muže, jenž ji podle rakouských kriminalistů zabil, následně nalezli mrtvého. Podobná tragédie se na začátku prosince stala i na Českobudějovicku. Muž nejprve zabil ženu a následně i sám sebe. Mrtvá těla nalezli lidé před domem v jedné obci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, vražda, 2023, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská policie loni objasnila čtyři z pěti vražd spáchaných v kraji  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.