Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Žena přepadla na ulici seniorku. Napadené pomohl náhodný svědek

Až deset let za mřížemi hrozí šestadvacetileté ženě, která na konci března přepadla v Českém Krumlově čtyřiaosmdesátiletou seniorku. Okradla ji o igelitovou tašku s věcmi za zhruba 150 korun. Incidentu si ale všiml náhodný svědek, který pachatelku chytil a ukradené věci vrátil. Napadenou ženu, která nakonec musela vyhledat lékařské ošetření, navíc odvezl domů.

Událost se odehrála ve středu 27. března v Budějovické ulici v Českém Krumlově. Šestadvacetiletá žena si tady měla vyhlédnout čtyřiaosmdesátiletou seniorku, na kterou začala volat, aby se zastavila. „Když tak poškozená učinila, začala na ni pachatelka křičet, ať jí navalí věci. Zároveň se chytla igelitové tašky, kterou u sebe poškozená měla. Po krátkém přetahování se pachatelce nakonec podařilo igelitovou tašku z ruky poškozené vytrhnout,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Incidentu si naštěstí všiml náhodný svědek, který utíkající pachatelku chytil a ukradenou tašku jí sebral. „Všechny odcizené věci, jejichž hodnota byla vyčíslena na bezmála 150 korun, se tak velmi rychle dostaly zpět do rukou jejich majitelky,“ dodal Šupík. Svěděk ženu navíc kvůli obavám o její bezpečí odvezl domů. Žena během přetahování o tašku několikrát upadla a musela tak nakonec vyhledat lékařské ošetření.

Policisté se o přepadení dozvěděla až o několik hodin později, pachatelku tak vypátrali a zadrželi až následující den. Žena je obviněna ze spáchání zločinu loupež a přečinu výtržnictví a je stíhána vazebně. Podle mluvčího jí hrozí v případě prokázání viny až deset let vězení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, přepadení, seniorka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena přepadla na ulici seniorku. Napadené pomohl náhodný svědek  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.