Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Senior měl na statku znásilnit nezletilou zdrogovanou dívku. Hrozí mu až 12 let vězení

Dalším jednáním pokračoval dnes před Krajským soudem v Českých Budějovicích případ, ve kterém je dvaasedmdesátiletý senior obžalovaný ze znásilnění dvanáctileté dívky. Případ se měl stát v malé vesnici na jihu Čech loni v červnu. Muž vinu odmítá.

Celý incident se měl odehrát na začátku června minulého roku na statku v malé vesnici na jihu Čech. Na statek se měly chodit bavit děti od 12 do 21 let, které tady občas užívaly alkohol, podle některých i drogy.

Podle jedné z výpovědí měla v inkriminovaný večer později znásilněná dívka užít látku fenibut, která se používá jako doplněk stravy, ale spadá také mezi rekreační drogy. Dívka měla vypovědět, že se necítila dobře, chtělo se jí zvracet a nemohla se hýbat, což mělo být důvodem, proč se znásilnění nebránila.

Ve výpovědi dříve také uvedla, že činu měli přihlížet dva chlapci. Oba ale dívčino tvrzení před soudem odmítli.

Pro společnost není nebezpečný

Soud dnes kromě nezletilého svědka vyslechl také znalkyni z oboru zdravotnictví odvětví psychiatrie a sexuologie Hind Mansour-Musovou, která na základě vyšetření obžalovaného uvedla, že senior není pro společnost nebezpečný a netrpí žádnou deviací.

„V současné době netrpí žádnou poruchou v pravém slova smyslu, ani závislostí na návykových látkách. Závislostí netrpěl ani v době, kdy mělo ke spáchání trestných činů dojít,“ uvedla před soudem prostřednictvím videokonference.

Byla také přesvědčena o tom, že muž už devět let abstinuje. Podle výpovědí svědků měl ale v osudný večer konzumovat alkohol, konkrétně vodku.

Soudce Jaromír Hájek se následně znalkyně doptával, zda při zpracování posudku věděla, že obžalovaný senior už byl dříve odsouzen za obdobné mravnostní delikty.

V roce 1983 se měl muž pokusit na slovenském internátě znásilnit dívku, které před ním utekla, vyskočila z balkonu a zemřela. Nešlo ale o jediný případ. „Věděla jste při zpracování posudku o tom, že obžalovaný měl v době tohoto odsouzení za sebou tři předcházející odsouzení pro trestní čin pohlavního zneužívání spáchaného na celkem šesti nezletilých dívkách?“ dotazoval se Hájek.

Znalkyně uvedla, že o skutečnosti věděla. „Byl to mladý člověk, ve věku kolem třiceti let, kdy byla jeho sexuální potence velká,“ odpověděla soudu. Řekla také, že nikde není jasně uvedeno, že ke znásilnění v minulém roce mělo dojít.

„Je to na mě narafičené“

Za svou nevinnou si stál také obžalovaný. V závěrečné řeči uvedl, že se nic nestalo. „Já toho moc povídat nemůžu. V minulosti jsem byl trestán. Cokoliv řeknu, nemá žádnou váhu. Nic se nestalo. To, co si vymyslela… Nevím, jestli to nezní logicky. Ale když někoho znásilním, tak pak jdu do kuchyně, dívám se na televizi. Ona si řekne o kafe, pak má hlad, tak jí dám něco k jídlu. Pak se sebere a odejde. Nechápu to,“ řekl s tím, že on i „všichni ti kluci“ ví, že dívka už nějakou dobu žila plným sexuálním životem. „Vím, co se na tom statku děje, byl jsem překážkou,“ řekl.

Obžalovanému hrozí až 12 let vězení. Žalobkyně požaduje trest v dolní polovině zákonné sazby, obhájce pak žádá o zproštění viny. Soud má zítra skončit vyhlášením rozsudku.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky krimi, soud, znásilnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Dvaasedmdesátiletý dostane dvanáct let za to, že si nějaká holka něco vymyslí. Je to pro něho vlastně doživotí. Když nevlastní otec léta znásilňoval nevlastní dceru tak dostane podmínku. Jestli mu to dají na bábovku tak by v soudní síni měli otevřít okno. Třeba tam vnikne nějaká spravedlnost.

Středa, 10. dubna 2024, 09:38Odpovědět

Senior měl na statku znásilnit nezletilou zdrogovanou dívku. Hrozí mu až 12 let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.